Altány s grilem a sporákem pro trvalé použití

L Večer, zdobený příjemnou vůní kebabu nebo uzené ryby - sen každého člověka. Pro majitele venkovského domu nebo pozemku lze tento sen snadno realizovat s altánem s grilem a sporákem. Projektování a stavba kamna pod širým nebem je mnohem jednodušší než v obydlí, protože jeho jedinou funkcí je vaření. Organizace rekreační oblasti na osobním pozemku vyžaduje plánování a jasné pochopení požadovaného souboru funkcí.

Altán ve dvoře soukromého domu

Druhy zařízení pro altány

\ t

Grilovací grily jsou určeny k vaření na otevřeném ohni. V závislosti na typu pozemku a intenzitě jeho použití mohou být použity jako doplněk k volnému času nebo jako stálá letní kuchyně.

Kované zařízení

\ t

Grilování, grilování a pece na vaření mohou být vyrobeny z kovu nebo cihel. Kovová zařízení mají následující výhody:

  • malá velikost ve srovnání s protějšky z cihel;
  • mobilitu a možnost demontáže během nepřítomnosti majitelů nebo v zimě;
  • požární bezpečnost;
  • elegantní vzhled;
  • bohatý soubor funkcí a dalších možností;
  • jsou plně připraveny k použití od okamžiku nákupu.​​

Kovaný gril s grilem

Související článek:

Páječky vyrobené z kovu vlastníma rukama. Velikosti, foto. Tajemství tvorby grilování vlastníma rukama a přehled nejrůznějších druhů v samostatné publikaci.

Kachlová kamna a grily

\ t

Cihlová kamna, grily a gril mají své vlastní věrné fanoušky, kteří vzdávají hold následujícím výhodám stacionárních struktur:

  • nízké náklady na výstavbu;
  • značné úspory paliva;
  • neomezený výběr forem, funkcí a možností návrhu;
  • vysoká setrvačnost, která umožňuje vařit celou řadu pokrmů;
  • možnost vytvoření zvláštních konstrukcí - víceúrovňových udíren, kotlů pro kotle, pecí tandyr, varných zón na rožni
  • ochrana proti krádeži, protože je nemožné ukrást pec při zachování její integrity.

Kámen BBQ s grilem

Video: pánev a kamna pod kotelem z cihel vlastníma rukama Angal a kamna pod kotelem z cihel vlastníma rukama

Výstavba altánu s grilem

Před konstrukcí trnu je nutnéVyberte si správné místo, protože tato budova bude sloužit k vaření a bude umístěn zdroj otevřeného ohně. Protipožární předpisy zakazují umístění požárních zdrojů v těsné blízkosti obytných budov. Minimální vzdálenost pro tyto budovy je nejméně 10 metrů. Tolik bude muset ustoupit z garáže nebo trvalého parkování, protože výpary paliva nebo motorový olej mohou způsobit vážný požár.

Umístění altánu na nádvoří

Hygienické normy naznačují, že místo pro vaření a stravování se nachází ve vzdálenosti od septiků a záchodů. Praktické zkušenosti ukazují, že s ohledem na tyto struktury je nutné zvolit návětrnou stranu, aby se přirozené vůně nemíchaly s chutí jídla. Také je rozumné ustoupit od stromů, jinak budou jejich větve a listy poškozeny kouřem a jiskrami vyzařovanými z komína. Nedoporučuje se umístit zdroje otevřeného ohně pod stejnou kůlnu s domem, protože při vznícení se oheň může velmi rychle rozšířit do obytných budov a bude téměř nemožné ho lokalizovat.

Arbor - samostatně stojící budova

Arbor může být vytvořen na základu, nebo to může být dočasná konstrukce, kterou je stan na kovovém rámu. Místo, kde se má kamenná pec smontovat, by mělo býtvybavena betonovou deskou, na které bude instalována krbová kamna nebo kamna a speciální prostor pro skladování dřeva nebo uhlí. Na pevných pásových základech jsou postaveny altány s grilem a sporákem, jehož projekty zajišťují dodržování všech požárních požadavků.

Základ pro altán se sporákem

Čím masivnější je cihlová konstrukce, tím hlubší a širší by měl být základ. Chcete-li instalovat kovový gril, můžete to udělat s ocelovým plechem dostatečné tloušťky, ale je stále lepší posílit místo monolitickým betonem tl. 15–20 cm. Pokud se sporák nachází v krátké vzdálenosti, pak v nepřítomnosti potrubí nebude možné zůstat v altánu kvůli silnému kouři.

Pánev s grilem z cihel ve své nejjednodušší podobě vypadá jako konstrukce ve tvaru písmene U se stěnami v půlkruhu. U takových konstrukcí, které jsou provozovány venku, lze použít obyčejné červené keramické cihly, použití žáruvzdorných materiálů není nutné, protože teploty jsou velmi malé.

Jednoduchý kamenný gril s grilem

Jsou-li kamna uzavřeného typu s komínem nebo kombinují funkce minikalby, je použití žáruvzdorné cihly v oblasti spalování paliva povinné, protože obyčejná cihla netrvá dlouho.

Uzavřená trouba v altánu

Uzavřené altány s grilem a sporákem, které spojují stolky pro hosty a horkou zónu pod jednou střechou, musí být splněny podle všech požárních požadavků. To znamená, že komín musí mít plnou tepelnou izolaci, výstup musí být umístěn mezi podpěrnými krokvy, aniž by se jich dotýkal. Komín kamenného nebo kovového komína by měl být umístěn nad střešními altány 50 až 70 cm.

Nuance a doporučení

Prostor s altánem a grilem je určen pro lidi k relaxaci, takže uspořádání by mělo odpovídat ergonomickým a estetickým požadavkům. Hosté budou potěšeni, že uvidí před dobře udržovanou oblastí trávníku, záhonu nebo zahrady, a proto si při výběru místa k výstavbě musíte vzít v úvahu vizuální složku.

Uzavřený altán předpokládá, že jej lze použít za nepříznivého počasí, takže je třeba vzít v úvahu odnímatelné boční zábrany, které budou použity jako ochrana před deštěm.

Uzavřený hřídel

Večerní odpočinek je zastíněn komáry, kteří se vůbec nebojí zápachu kouře. Účinnou metodou boje je elektrický fumigátor pracující na síti. Přítomnost elektrické zásuvky v altánu usnadní hostům život. V bezprostřední blízkosti zdroje ohně je rozumné umístit zdroj vody, což bude velmi užitečné v případě neočekávaného požáru.

Související článek:

Generátor kouře pro kouření za studena vlastníma rukama. Výkresy, diagramy a podrobné pokyny pro vytvoření samostatné publikace našeho portálu.

Útesy

Při stavbě altánu s grilem a kamenným kamenem si můžete vybrat poloplné projekty, to znamená, že jedna nebo dvě stěny mohou být zcela nepřítomné. Takové zóny jsou vhodné, pokud má vrchlík velkou plochu a může chránit před slunečním zářením a deštěm. Je lepší zavřít kompaktní altány malé plochy na všech stranách, jinak se prostě většinu času nedají použít.

Video: vytvoření altánku s grilem a sporákem