Je čas jít do budoucnosti s pohodlnou a praktickou pánev na smažení na kameni: smažíme pro zdraví

Už dlouho není žádným tajemstvím, že tuk, zvláště smažený, nezlepšuje naše zdraví vůbec, ale nemilosrdně poškozuje tělo. Pánev potažená kamenem činí proces smažení rychlým a bezpečným: už nemusíte nalévat olej, který nás ohrožuje karcinogeny a přebytečnými tuky. Redakční HomeMyHome nabízí seznámit se s tímto typem pánví a zjistit, jaká je kvalita výrobků od různých výrobců.

A vypadá dobře a pracuje s třeskem

Zjistěte, jak se vyrábějí kamenné pánve

Samotný polotovar je odlit nebo vyražen a nyní je na něj nanesena vrstva kamene pomocí speciálních technologií. Rozdíl v metodách vede k rozdílům v nákladech na hotový výrobek a ve fyzikálních vlastnostech.

Lisovaná pánev má masivnější dno

.

Tloušťka povlaku kamene je nastavitelná. V budoucnu je výrobek tepelně zpracován, což proces dokončí.

Důležité: jaké vlastnosti mají kameny potažené kamenem v závislosti na typu

Existuje několik typů nátěrů kamene, a proto mají různé funkční vlastnosti.

Potažená polymerová pánev smíchaná s kamenným práškem

Pokud hledáte nejdražší pánev z tohoto sortimentu, pak je to jediná možnost. Jako nátěr se používá polymer a žula nebo mramorový kamenný prášek.

Mramor a žula jsou vynikající materiály. Díky nim mají modely vynikající odolnost proti opotřebení a v důsledku toho budou dlouho a pravidelně sloužit v kuchyni.

Externě se jedná také o krásné modely, které lze zavěsit na kuchyňské lišty

.

Teplo na takových výrobcích je rozloženo rovnoměrně, ale postoj k nim vyžaduje nejopatrnější přístup.

Kamenná keramická pánev

Je to dražší věc, jejíž základsestává z řady materiálů ve formě kaolinu, křemene, šamotu, živce.

Jedná se o velmi spolehlivou a ohnivzdornou verzi se světlou barvou

Povlak je šetrný k životnímu prostředí, je trvanlivý a velmi tvrdý. Nicméně, smažení na to není tak dobrý jako dušené maso. Non-stick vlastnosti zmizí rychleji než jiné odrůdy.

Pánev na mýdlo potažené mýdlem

Vedoucí nákladový typ pánví potažených kamenem. Ve skutečnosti lze tuto možnost nazvat nejen talekchloridem, ale také ocelitem nebo mastkem. Hustota a síla na vynikající úrovni a co je nejzajímavější, jejich ohřev přispívá k uvolňování vitamínu D.

Tato odrůda je odolná vůči vysokým teplotám. Bude sloužit vašim účelům po velmi dlouhou dobu

Výhody a nevýhody nákupu pánev potažené kamenem

Vždy existuje řada kladů a záporů. Co lze říci v obraně těchto výrobků:

  • šetrné k životnímu prostředí a bezpečné pro zdravotnické výrobky;
  • povlak je odolný vůči mechanickému namáhání;
  • opakované zahřívání neovlivňuje kvalitu;
  • dlouhá operace;
  • krásný vzhled výrobků;
  • příprava zdravých a zdravých potravin bez oleje se zachováním většiny vitamínů a užitečných prvků.

A chutné a užitečné! Tak proč nekupovat takovou nezbytnou věc

Nyní vezměte v úvahu nevýhody:

  • vysoká cena ne každého povede k rychlému nadšení.

To je ono! Nevýhodyvyběhnout!

Případ je důležitý a jednoduchý: volba pánve s kamenným povlakem

Užitečné a funkční kuchyňské potřeby jsou vždy potřeba. Čteme tipy na výběr zázračných pánví a získáte je.

Podle velikosti, tloušťky stěny a hmotnosti

\ t

Co si vždy pamatuje dobrá hospodyně? Kolik lidí potřebuje pravidelně krmit. A pokud ano, pak nejprve

se musí řídit rozměry výrobku.

  • 1 osoba: 18-20 cm;
  • 2 osoby: 24 cm;
  • 3 osoby: 26 cm;
  • více než 4 osoby: 28 cm.

Průměr není určen spodkem, ale horními hranami

Na materiál výroby vnitřního a vnějšího nátěru

\ t

Čím silnější je stěna a dno, tím vyšší je hmotnost a kvalita výrobku. Nezapomeňte, že tlustší dno a stěny napomáhají rovnoměrnému rozložení tepla.

U takových modelů lze zapomenout na to, co je spálené jídlo

.
Důležité!Aby nedošlo k podvedení v očekávání, vyberte pánev o tloušťce dna 6 mm a stěnách 3,5 mm.

Podle materiálu výroby rukojeti a krytu

Výrobní materiál je velmi důležitý. Různí výrobci se stejným popisem mohou mít vážné nesrovnalosti. Faktem je, že výrobek může být potažen keramikou, smaltem, nikým nepokrytým. Nejlepší bude nátěr mastku.

Rukojeť je vyrobena z různých materiálů

Žáruvzdorný plast, silikon, dřevo jsou vhodné pro kotce. Kov je také používán, ale nevylučuje popáleniny. Žáruvzdorný plasta silikon se snadno čistí a může být vynikající pro smažení, ale není vhodné tento model používat v troubě.

Tip!Pokud má pánev fungovat v troubě, můžete si koupit model, ze kterého bude rukojeť vyjmuta.

A co kryty? Téměř všechny ženy v domácnosti je používají, protože jídlo je ohříváno a připravováno pod nimi mnohem rychleji a tento objekt je nepostradatelný pro hašení. Skleněná i kovová víka s výstupem páry jsou vhodná pro pánve potažené kamenem.

Celý proces vaření je možný pouze v případě, že velikost víka přesně odpovídá průměru pánve: víko obvykle není součástí sady, je zakoupeno samostatně

Podle designu a ergonomie

Nikdo nebude kupovat věc, která vypadá špatně v interiérech a je nevhodná pro použití. Aby výrobci mohli poptávat své výrobky, berou v úvahu rozdíly v chutích zákazníků a nabízejí široký výběr výrobků.

Nakupujeme to, co se nám líbí

Odpověď na otázku pohodlí jsou pouze osobní pocity.

Řekněme něco o předních výrobcích pánví s kamenným povlakem

Zákazníci jsou nejvíce znepokojeni kvalitou výrobku. Nikdo není ochoten podílet se na velkém množství peněz za to, co netrvá dlouho. Řada výrobců nabízí vysoce kvalitní a externě krásné výrobky. Seznam zahrnuje domácí i zahraniční značky.

Společnosti, které si získaly slávu za své vysoce kvalitní výrobky:

  • Gipfel;
  • Fissler;
  • Fissman;
  • Art Granit;
  • Kukmara;
  • Gevura.

Každý výrobce má v modelech své vlastní vlastnosti. Tady, například, velký výrobce Stoneline.

Video: StoneLine Stone tableware

Nejlepší pánve na smažení na kameni: vyberte model pro vaši kuchyni

Každá společnost nabízí řadu svých jedinečných modelů, z nichž některé jsou obzvláště oblíbené pro svou vynikající kvalitu. Vybereme také nejlepší modely pánví na smažení.

Univerzální pánve

Z těch modelů, které se nazývají univerzální, zejména dobré TVS /TIMA Granito Forte RF-1124. To je to samé, co vydrží velmi dlouhou dobu, aniž by došlo ke ztrátě nelepivého povlaku.

Povlak 100 mikronů vyztužených minerálními částicemi

Hrubý povrch a silná vrstva postřiku zabraňují lepení a lepení potravin. V takové pánvi, můžete nebojácně řídit kovovou stěrkou, je velmi odolný proti opotřebení. Dno o průměru 6,7 mm umožňuje delší zahřívání.

Zvláštní poděkování výrobci za rukojeť bakelitu s protiskluzovým povlakem

Pánev TVS /TIMA Granito Forte RF-1124

Dalším vynikajícím modelem bude pánev ruské společnosti Kukmara: KUKMARA "Mramor" (sms246a).

Výrobek má dvě vhodné rukojeti, z nichž jedna je odnímatelná

Velikost pánve ve 24 cm je velmi pohodlná. Hliníkové pouzdro a tloušťka stěny 6 mm vám umožní pojmenovat výrobekodolné a odolné proti mechanickému namáhání. Model se skládá z pěti vrstev postřiku, který je vyztužen shora keramikou.

K demontáži zbytečné rukojeti jednoduše stiskněte tlačítko. To vám umožní odstranit a odstranit produkt na odlehlém místě

Povlak je velmi odolný proti poškrábání. Neklepující vrstva bude tvrdě pracovat na slávě vaší kuchyně. Rovněž stojí za to dodat, že výška stran 6 cm umožňuje uhasit jídlo a omezit postříkání horkého tuku během smažení.

Cena tohoto modelu v roce 2019 se pohybuje od 1 300 do 1 500 rublů.

Nicméně bude užitečné číst recenze o modelu.

Přezkum pánve Kukmara:

Přečtěte si více v Otzovik: https://otzovik.com/review_6743331.html

Další recenze o pánvi Kukmara:

Přečtěte si více na adrese Otzovik https://otzovik.com/review_7016361.html

​​
Pánev na mramor Kukmara

Pancake pánve

Na farmě jsou také zapotřebí palačinkové pánve. Mezi modely s kamenným povlakem jsou obzvláště dobré a nezbytné.

Sen „Granit“ (12701) vypadá velmi pěkně a zapadá do interiéru každé kuchyně. Nanášející vrstva je 55 mikronů, což eliminuje potřebu přidávat máslo při smažení lahodných palačinek.

Modely lze nalézt v pěti verzích žulových barev

Výrobce udává, že krepovací stroj je trvanlivý a vydrží nejméně 12 000 cyklů. Co je hezké, můžete na něm pracovat s kovovými lopatkami a rukojeť se neposouvá a nezahřívá se.

Smažený pánvový žula

Na indukční varné desky nelze použít všechny pánve potažené kamenem. BOLLIRE Milano BR-1108 se k tomuto účelu perfektně hodí.

Kovové čepele se zde nehodí

Krepová pánev je vyrobena z hliníku a povlak se skládá z mramorových třísek. Vzhledem k drsnému povrchu se olej téměř nevyžaduje a skutečnost, že se malé množství nalije, se rovnoměrně rozdělí.

Výrobek je lehký, s hmotností 850 g, protože je velmi vhodný pro použití.

Pánev BOLLIRE Milano BR-1108

WOK Pans

Vokami nazývali pánve s vysokými boky a poměrně úzkým dnem. Nejsou jen smažené, ale také vařené.

BEKKER Silver Marble BK-3819 si zaslouží naši pozornost. Jedná se o poměrně velký výrobek s tloušťkou dna 4,5 mm.

Potraviny v této pánvi nespalují

Míchejte v ní špachtlí, dokonce i lžící: povlak je velmi odolný vůči mechanickému poškození. Rukojeti jsou pevné a objem pánve je 4,6 litru.

Jedná se o model, ve kterém je na obou stranách nanesen mramorový povlak, což je pěkné. Součástí balení je skleněný kryt a tvarovaná rukojeť.

Pánský mramor BEKKER BK-3819

Výborný wok se také nazývá NEVA METAL /TABULKA ALTAI.

Vynikající wok s tloušťkou 6,5 mm z litého hliníku

Pánev se rychle zahřívá. Průměr 30 cm vám umožňuje plně využít produkt.

Tento wok je odolný proti teplotnímu tanci, mávýrazné nelepivé vlastnosti. Kromě tohoto obrázku je protiskluzová rukojeť.

Pánev NEVA METAL UTENSIL Altai

Vlastnosti provozu: jak používat a pečovat o pánev pokrytou kamenem

Dodržováním jednoduchých pravidel budete svůj nákup udržovat ve výborném stavu po mnoho let.

Takže pánev se nejprve promyje houbou a běžným mycím prostředkem. Po opláchnutí vše pod tekoucí vodou, můžete použít trochu oleje na nátěr pro první smažení.

Pamatujte, že přehřátí prázdného výrobku nezvyšuje výkon výrobku

Je také škodlivé umístit ještě horký předmět pod proud studené vody a studenou pánev pod horkou vodu. Nebudete si všimnout vzhledu mikrotrhlin, ale udělají svůj špinavý skutek a postupně zničí vaše kuchyňské potřeby.

I kdyby výrobce slíbil, že by bylo možné zasahovat do potravin s kovovými špachtle, neztratilo by to, pokud používáte silikonové nebo dřevěné lžíce

Při praní nepoužívejte abraziva, proto se tyto pánve umývají pouze okamžitě!

Mnoho modelů umožňuje mytí v myčce na nádobí, ale ruční mytí prodlouží životnost výrobku

Související článek:

Jak čistit pánev z uhlíku : mechanický a tepelný přístup používající chemické látky v domácnostech; lidové metody: kyselina citrónová, soda, prací mýdlo, silikátové lepidlo; peelingy různých pánví -přečtěte si článek.

Jak dlouho bude sloužit kamenná pánev

Málokdo sní o kuchyňském náčiní, které může být po krátké době používání vyhozeno. Kupující proto stále více věnují pozornost tzv. Kamenným pánvím.

Hodně záleží na kvalitě nelepivé vrstvy, ale náležitá péče o objekt je také významným faktorem pro prodloužení životnosti

Pečlivé praní a dodržování provozních podmínek umožní používat výrobek do 8–10 let.

Pokud už máte takovou pánev, budeme rádi, když ji využijete.