Letní kuchyně v zemi. Projekty, fotky, nápady a doporučení

V je nepohodlné vařit v horkém dni doma: horké a dusno. V tuto chvíli však hostitelka tráví více času na sporáku, protože kromě obvyklého vaření čeká na konzervování svých domácích konzerv. Pro usnadnění úkolu a otočení povinnosti do radosti pomůže snadná výstavba, letní kuchyně v zemi. Projekty, fotografie a různé nápady na design tohoto útulného koutku pomohou domácímu řemeslníkovi učinit jeho sen realitou.

Pro sezónní konstrukci postačuje přesah a betonová podložka

.

Jak naplánovat návrh

Není těžké vybudovat dočasnou kantýnu na vlastní pěst, hlavní věcí je rozumně přistupovat k jejímu umístění na místě a výběru stavebních materiálů.

Příprava projektu

Především je třeba prostudovat plán stavby a určit místo pro optimální umístění budovy. Tyto stránky by mělysplňují tyto požadavky:

  • se nachází v blízkosti hlavního domu, takže si můžete přivést pokrmy a jídlo;
  • mají vhodné přístupové cesty tak, aby neexistovaly žádné překážky pro pohyb z domu do budovy;
  • je žádoucí stanovit blízkost místa k hlavním komunikacím: voda, kanalizace a elektřina.

Je lepší vydláždit cestu do kuchyně, takže bude výhodnější přistoupit k ní i za mokra

Užitečné informace!Ideální možností by bylo mít v blízkosti budovy přírodní nebo umělou nádrž.

Pohled na nádrž zvýší náladu hostesky během práce a potěší hosty

.

Po rozhodnutí o staveništi je nezbytné změřit její plochu. Velikost dočasné struktury je samostatný problém. Pokud navíc plní funkci jídelny, bude nutné poskytnout další prostor pro nastavení stolu a umístění židlí nebo laviček. Přítomnost v jídelně sporáku nebo grilování také diktuje potřebu přidat čtverečních metrů oddělit hot shop od jídelní skupiny.

I při naprosté absenci uměleckých dovedností je snadné sestavit plán pro budoucí kuchyni pomocí pravítka a čtvercového papíru. Na váze je třeba zobrazit všechny hlavní objekty, které budou umístěny v budově: dřez, pracovní plochy, sporák nebo trouba, stůl. Pokud má hosteska asistentky - je lepší, aby se místnost protáhla tak, aby byla vhodná pro práci.několik kuchařů najednou.

Při označování místa pro grilování nebo sporák je důležité ponechat bezpečnou vzdálenost od stolu

Sedadla u jídelního stolu by měla být pohodlná, židle potřebují dostatek místa pro pohyb.

Dobrá rada!Pokud plocha pozemku neumožňuje umístit dočasnou kuchyň s jídelnou, můžete tuto myšlenku opustit a přesunout jídelní skupinu na verandu nebo na altán.

Otevřená nebo uzavřená letní kuchyně v zemi? Projekty, fotografie, výhody a nevýhody

Lehká konstrukce může být se stěnami nebo bez nich, má střechu nebo se nachází pod širým nebem - vše záleží na přání a představě majitele.

Je lepší umístit stavbu bez kůlny pod stinné stromy

Důležité!Je lepší odmítnout možnost otevřené kuchyně v podmínkách ruských zeměpisných šířek. Horké slunce, déšť a krupobití mohou způsobit nepříjemná překvapení.

Stěny jídelny nejsou v zásadě potřebné. Jeho hlavním úkolem je dát možnost vaření ve venkovním prostoru, aby bylo dostatek přístřešků a podpěr. Další věc, pokud bude budova použita v období podzim-zima. V tomto případě, pro ochranu před povětrnostními vlivy a chladem, budete muset poskytnout stěny a zasklení. Výhodyotevřené konstrukce :

  • čerstvý vzduch;
  • snadnost pohybu;
  • možnost vaření nejen na stacionární, ale i napřenosný gril;
  • nízké stavební náklady.

Konstrukce budovy musí harmonicky zapadat do celkové krajiny pozemku

.

Existují také nevýhody:

  • nepohodlí při vaření a stravování ve větrném počasí a chladné denní době;
  • dostupnost skladovacích prostor pro nádobí a výrobky pro domácí a volně žijící zvířata.

Uzavřená budova

Pros:

  • schopnost používat kuchyni za každého počasí;
  • v uzavřeném prostoru lze umístit zařízení citlivé na atmosférickou vlhkost.

Minusy:

  • v uzavřené sezónní kuchyni to bude téměř stejně horké jako v domě;
  • instalace pájecí pece a pece bude vyžadovat organizaci speciálního výfukového potrubí ;
  • Náklady na výstavbu takové kuchyně budou mnohem vyšší.

V konstrukci uzavřeného typu by se nemělo bát větru a deště

Otevřená letní kuchyně v zemi: projekty, fotografie, materiály

Otevřená jídelna může být dočasná nebo stacionární. Dočasná stavba je více mobilní, každý rok ji lze umístit na nové místo a uklidit na zimu v místnosti. Veškeré vybavení bude také nutné pokaždé demontovat a hledat místo, kde je lze uložit.

Sezónní kuchyň může být uspořádána ve stanu

Uzavřené a otevřenéletní kuchyně v zemi: projekty, fotografie - všechny tyto materiály dávají vzniknout rukávům. V takové budově volně sedí ruský sporák, gril nebo kotel.

Jasné osvětlení sezónní stavby umožňuje pozdní večeře u krbu

Stavební materiály pro takový projekt lze vybrat odrůdu:

  • tradiční dřevo - stačí koupit bar pro regály a kostru baldachýnu letní kuchyně v zemi (projekty, fotografie podobných budov není těžké najít);

Mnoho výrobců nabízí hotové projekty z protokolu

  • sloupy ozdobných cihel budou důkladně vypadat a umožní vám vytvořit mobilní stěny pro ochranu proti větru, např. Rolovací vrata;

Cihlová jídelna je trvanlivá budova, která nevyžaduje zvláštní péči

  • porosty přírodního kamene vypadají neobvykle, zejména pokud je v okolí budovy mnoho zeleně a je zde lezeckých rostlin ;

Kámen v konstrukci vily odpovídá hradnímu stylu

  • kované prolamované prvky jsou drahé, ale po dlouhou dobu potěší oko.
​​

Při navrhování kované místnosti by měl být použit vhodný nábytek

.

Příklady uzavřených konstrukcí

Cihla, sklo a dřevo jsou nejvíceoblíbené materiály pro stavbu vnitřních letních kuchyní v ČR. Projekty, fotografie podobných budov vytvořených profesionály a amatéry jsou k dispozici všem. Cihla v kombinaci s panoramatickými okny, které lze otevřít dokořán, je praktickým a trvanlivým řešením. Taková konstrukce spolehlivě chrání před nepřízní počasí. Lze jej provozovat po celý rok.

Zasklení lze dočasně odstranit a odstranit v teplém období

Informace!Je možné plně ocenit výhody uzavřeného venkovského domu s grilem nebo sporákem na Silvestra. Báječný výhled na zasněženou zahradu a oheň v grilu - co by mohlo být lepší pro vánoční večírek?

Venkovská kuchyně s ohništěm vás zahřeje na mrazivý den

Související článek:

Altány s grilem a sporákem.Všechny možnosti pro zařízení sporák nebo grilování v altánu a funkce použití ve speciální publikaci našeho portálu.

Minulé desetiletí zaznamenaly budovy s protokoly nejvyšší hodnoty. Letní jídelna ve slovanském stylu, se sporákem a vhodným nábytkem bude oblíbeným místem pro párty s blízkými přáteli.

Pro stavbu dřevěných trámů se používají kulaté kulatiny a dekorativní prvky ze dřeva

Seznam stavebních materiálů pro tyto projekty je velmi široký: desky z překližky a OSB, obložení stěn, pěnové bloky nebo plynové bloky , kámen. Fotografie a projekty vnitřních kuchyní v zemi dokazují představivost domácích řemeslníků. Navrhují použití improvizovaných, odpadních materiálů - skleněných nádob, plastových lahví a dokonce i palivového dřeva.

Nadšenci v průběhu let sbírali materiál pro neobvyklé budovy

Video: fotografické nápady z letních kuchyní

Postupná výstavba letní kuchyně v zemi vlastníma rukama

  • Příprava výkresu. Můžete to udělat sami nebo si to připravit.

V projektu je důležité upřesnit rozměry všech částí objektu

  • Příprava staveniště. Podložka je zbavena nečistot a vegetace, značení.

Šňůra a kolíky se používají pro značení

  • Výstavba nadace. Základ pro letní stavbu musí být vhodný pro návrh. Pro otevřenou strukturu stačí ji naplnit pískem, vyztužit kovovou mřížkou a místo naplnit betonem o vrstvě 10 centimetrů. Před nalitím základových stojanů se instaluje kryt. Uzavřená jídelna vyrobená z cihel nebo kamene vyžaduje pokládku mělkého základu pásu. Pod konstrukcí sloupové základny ze dřeva nebo kulatiny .

Pro vyplnění je třeba vybrat půdu a provést bednění

  • Montáž rámu. Pro otevřenou jídelnu nebo budovu typu rámu bude nutné instalacivertikální podpěry. Jejich umístění závisí na projektu. Hlavní je, že sloupy jsou dostatečně spolehlivé a vydrží hmotnost střechy a zatížení větrem.

Všechny prvky dřevěné konstrukce musí být ošetřeny pro hmyz a hnilobu

  • Konstrukce stěn. Ve variantách uzavřených jídelen jsou stěny z různých materiálů. Bez zkušeností je lepší zdvihnout zdivo sami. Pokládka řeziva a kulatiny vyžaduje méně stavebních dovedností, ale má také své vlastní vlastnosti. Pokud je sezónní struktura zakoupena jako hotový výrobek od výrobce, můžete se pokusit sestavit sami. Dokonce i první mistr zvládne rámové stěny.

Stěny opláštěného rámu mohou být šindelem

  • Střešní krytina. Střechu letní jídelny lze vyrobit z vlnité lepenky, břidlice nebo měkké dlaždice. Druhá možnost je výhodnější. Taková střecha se neohřívá jako kovová a váží méně než tradiční břidlice.

Měkká střešní krytina je položena na OSB desky

  • Stacionární kamna budou vyžadovat pevný základ. Zdivo je vyrobeno ze žáruvzdorných cihel. Aby nedošlo k náhodnému zapálení, je prostor kolem grilu položen s keramickými dlaždicemi. Je vhodnější objednat odsávací digestoř pro pec od master. Řekne vám, jakou výšku musí být trubka instalována pro dobrou trakci.

Foto projekty letní kuchyně v ČRgril s grilem:

\ t

V malém prostoru by nemělo být nic navíc

Gril lze umístit do středu místnosti

I v malé místnosti s ohništěm je třeba zajistit místo pro skladování suchého dřeva

  • Uspořádání pracovního prostoru. Aby byla letní budova pohodlná, musí být v ní všechno, jako v opravdové kuchyni. Budete potřebovat pohodlný dřez a pracovní plochu pro zpracování potravin, nádoby na skladování nádobí.

V letní jídelně je možné současně vybavit ohřívač a sporák

  • Příslušenství a konstrukční prostor. Každá kuchyně je vizitka hostesky. Pro letní stavbu jsou přípustné jakékoli představy a pokusy.

Tipy pro uspořádání sezónní kuchyně

Aby se sezónní stavba stala oblíbeným místem nejen pro hostesky, ale i pro všechny členy domácnosti, je důležité dodržovat následující doporučení:

  • určení místa pro letní jídelnu je důležité jej umístit od domu, kompostu a dvorní toalety;
  • je lepší instalovat konstrukci pod stromy, která bude poskytovat stín a orientovat se na sever tak, aby jasné slunce nesvítilo okny;
  • v lehké konstrukci, úkol mytí nádobí výrazně usnadní malý elektrický ohřívač vody ;
  • nábytek je lepší zvolit plast (je to snadnéumýt a nepřitahuje hmyz);
  • Stavba budovy je obvykle pokryta linoleem nebo dlažbou, což značně zjednodušuje čištění.

Jaký typ letní kuchyně si vybrat?

Kuchyně v zemi vlastníma rukama, jejíž příklady lze vidět v tomto přehledu, je důvodem inspirace. Není těžké vybrat si jakýkoliv formát pro sebe. Uzavřená nebo otevřená stavba s roštem nebo kotlíkem bude místem pro vaření a oblíbeným koutem zahrady pro přátele a příbuzné. Můžete si postavit jídelnu sami nebo pozvat profesionální řemeslníky. V prvním případě můžete ušetřit hodně, ve druhém - pro dosažení zaručeného výsledku.

Video: letní kuchyně v podobě altánu s grilem a grilem