Moderní zázračná trouba - stolní elektrická trouba pro zaneprázdněné ženy v domácnosti

V posledních letech výrobci domácích spotřebičů neustále potěšují své potenciální kupce různými novinkami v kategorii výrobků pro domácnost (vysavače, žehličky atd.) A pro vaření a pořádání kuchyňského prostoru. Stolní elektrická trouba - jen takové zařízení. Proč více a více moderních žen a mužů preferuje tento typ kuchyňského vybavení? Jak jsou tato zařízení lepší než konvenční vestavná kamna? Co při výběru modelu hledat? Odpovědi na tyto otázky v recenzi HomeMyHome.ru.

Stolní elektrická trouba se snadno používá a udržuje a zabírá málo místa

Jak si vybrat stolní elektrickou troubu podle technických specifikací

Při výběru jakéhokoli spotřebiče pro domácnost jsou jeho hlavními kritérii jeho technické vlastnosti, protože od roku 2003 se jedná o technické parametry určují možnost použití zařízení a jeho umístění. V první řadě pro elektrické modely je jejich výkon, protože tento indikátor ovlivňuje možnost připojení zařízení k existující elektrické síti a množství elektrické energie spotřebované během jejího používání.

Stolní elektrické trouby jsou k dispozici v různých kapacitách, ale nejoblíbenějšími modely jsou mini kamna od 2 do 3,5 kW, což umožňuje na jedné straně ohřívat pracovní prostor spotřebiče na dostatečnou teplotu a připojit se na standardní elektrickou domácnost. sítě.

Modely stolních počítačů se liší technickými vlastnostmi, vybavením a funkčností

Třída spotřeby energie je ukazatel, který odráží technické schopnosti spotřebiče pro domácnost pracovat v režimu hospodárného využívání elektrické energie. Tyto hodnoty jsou zobrazeny v abecedním (od A do G) a barevném (od zeleného po červený) výraz na přístrojové desce a v technickém pasu.

Třída s nejúčinnější energetickou účinností je „A“, která má rovněž odstupňování udávající schopnosti konkrétního modelu: „A +“, „A ++“ a „A +++“. Z rozměrů pracovní plochyTrouba závisí na její funkčnosti a schopnosti používat v každodenním životě. Malé modely zabírají málo místa, ale nejsou vhodné pro nepřetržité používání a vaření ve velkých objemech. Šířka pecí tohoto typu je zpravidla 45 cm a objem pracovní komory je 30–45 litrů.

Kompaktní modely mají úzký rozsah použití a omezenou funkčnost

Velké pece zabírají mnoho místa, což je mimořádně nepohodlné v malých kuchyních v bytech starého uspořádání. Šířka tohoto typu modelů může být 90 cm nebo více a objem pracovního prostoru 70-80 litrů. Nejvhodnějším řešením jsou modely standardní velikosti, jejichž šířka je 60 cm a objem pracovní komory 50–60 litrů, což je dostačující pro přípravu různých pokrmů pro celou rodinu a zároveň nezabírají mnoho místa v kuchyňském prostoru bytu. venkovský dům.

Výhody a nevýhody stolních elektrických minidrub

\ t

Každé technické zařízení, včetně domácích spotřebičů pro různé účely, má výhody a nevýhody, které určují míru jejich poptávky.

Stolní elektrická trouba model "Akel AF 740", 36 litrů, vybavená grilem a rožni

U stolních elektrických skříní lze tyto ukazatele shrnout takto:

Výhody:

  • přenositelnost- možnost instalace kdekoli v prostoru kuchyně a přesun z místa na místo;
  • Široká škála pracovních teplotumožňuje přípravu pokrmů s použitím různých produktů (maso, otrok, koláče atd.);
  • rovnoměrnost a účinnost ohřevu pracovní komoryzajišťují kvalitu vaření;
  • Automatické vypnutív souladu se specifikovanou dobou přípravy konkrétního jídla umožňuje, aby tento proces nebyl neustále kontrolován;
  • přítomnost přídavných funkcí , které se liší v různých modelech (samočisticí, mikrovlnná trouba, elektrický sporák atd.), Rozšiřuje funkčnost přístroje.

Nevýhody:

  • významná elektrická energievede ke zvýšení spotřeby elektrické energie;
  • Při montáži nábytku do rámuje nutné zajistit požární bezpečnostnebo zvolit jiné typy modelů s funkcí chlazení stěn trouby.

Soubor základních a doplňkových funkcí každého modelu je odlišný, takže při výběru zařízení je třeba věnovat zvláštní pozornost tomuto účelu

.

Hlavní funkční vlastnosti volně stojící elektrické trouby

BKlasická sada stolních elektrických pecí je schopna připravit jídlo při určité teplotě po určitou dobu. Teplota se nastavuje pomocí speciálních nastavovacích prvků (otočné knoflíky, tlačítka, senzory) a doba se nastavuje pomocí časovače. V moderních, nejoblíbenějších modelech stolních elektrických pecí je ve standardním balení také řada dalších funkcí:

  • konvekce- zajišťuje cirkulaci ve vnitřním prostoru pracovní komory, čímž zajišťuje rovnoměrné ohřívání připravených pokrmů;
  • gril- rozšiřuje kulinářské možnosti;
  • špejle- je poháněna speciálně instalovaným elektromotorem a umožňuje vaření masa a kuřete s jednotným stupněm pražení;
  • UHF- umožňuje rozmrazit potraviny a ohřát hotové pokrmy v krátkém čase.

Přítomnost vestavěného ventilátoru zajišťuje konvekci ohřátého vzduchu ve vnitřním prostoru trouby

Přítomnost elektronické jednotky umožňuje zaznamenávat do paměti přístroje parametry vaření konkrétního nádobí, což značně zjednodušuje proces jeho přípravy v budoucnu.

Související článek:

Co je lepší než elektrická vestavěná trouba: recenze. VšeVestavěné produkty, které se snadno vejdou do kuchyně, jsou populárnější. Jak si vybrat vestavěnou elektrickou troubu, přečtěte si speciální publikaci.

Doplňkové vlastnosti stolní elektrické pece

Pokud používáte stolní elektrickou troubu pro výrobu dortů a jiného pečení, velmi výhodnou funkcí je mít speciální vodítka, která zajistí bezpečné vyjmutí vařených výrobků z vnitřku pracovní komory spotřebiče. To je způsobeno tím, že teplota při pečení a vaření jiných pokrmů je dostatečně vysoká, a to může vést k popáleninám na kůži uživatele, pokud je nedbalostně aplikována. Navíc, z dodatečných funkcí, které mohou být vybaveny specifickými modely, je třeba poznamenat:

  • Regulace varuje důležitou volbou při vaření tekutých nádobí;
  • přítomnost zavěšených dveří- usnadňuje používání zařízení;
  • kalení a ochromení , jakož i kvašení, rozšiřuje seznam receptů, které mohou být realizovány pomocí elektrické trouby.

Většina modelů stolních elektrických pecí je vybavena grilem a rožni

Použití elektrické stolní trouby v chatě

Vzhledem ke své kompaktnosti a malé hmotnosti elektrické energiestandardní stolní trouba je dostatečně mobilní, aby vám umožnila přeskupit ji z místa na místo, jak již bylo zmíněno výše, a také během své návštěvy do země. V tomto ohledu jsou obzvláště vhodné modely vybavené varnou deskou v horní rovině spotřebiče, což umožňuje připravit jídlo nejen uvnitř trouby, ale také jako na běžné varné desce.

Elektrická trouba s varnou deskou je multifunkční zařízení, které kombinuje všechna zařízení potřebná k vaření v chalupě

Související článek:

Trouba s mikrovlnnou funkcí. Co to je, charakteristika, kritéria výběru, recenze nejoblíbenějších modelů s recenzemi a cenami majitelů - přečtěte si publikaci.

Populární výrobci stolních elektrických větrných pecí

Na trhu domácích elektrospotřebičů je zastoupen velký počet modelů elektrických pecí různých výrobců působících v Evropě, Americe a Asii. Mnozí evropští, včetně domácích výrobců, umístí svou výrobu do Číny, což někdy způsobuje zmatek při určování země výroby určitého modelu: značka je v Evropě nebo Americe a výrobní podnik je v Číně. Nejoblíbenější značky v kategorii "stolní trouba"jsou:

  • DELTA a Simfer (Turecko);
  • SCARLETT a Maxwell (Rusko - Čína);
  • DeLonghi a Ariete (Itálie - Čína);
  • „STEBA“ (Německo - Čína).

Univerzální model elektrické trouby „GFgril GFBB-9 Breakfast Bar“ kombinuje všechny prvky kuchyňských spotřebičů, aby rychle připravil snídani, aniž by z ní odjel

V produktových řadách výše uvedených výkonných umělců v kategorii zvažované v tomto článku jsou modely popsané v následující tabulce oblíbené podle jejich cenové kategorie.

Model Cenová kategorie Specifikace Charakteristické rysy


"Simfer M3228"
Až 5000 rublů Výkon - 1,3 kW;

Objem - 32 litrů;

Teplotní rozsah - 50–250˚С.
Snadné používání a péče.

"SCARLETT SC - EO93O11"
Výkon - 1,5 kW;

Objem - 18 litrů.
Nejlepší cena v tomto segmentu s dobrými technickými vlastnostmi.

"DELTA D-023"
Výkon - 1,3 kW;

Objem - 37 litrů;

Teplotní rozsah je 50–320˚С.
Nejoblíbenější a nejoblíbenější model.

Maxwell MW-1851
Až 15 000 rublů Výkon - 1,6 kW;

Objem - 30 litrů.
Malá velikost s dostatečným počtem doplňkových možností.

„DeLonghi EO 12562“
Výkon - 1,4 kW;

Objem - 12,5 litrů;

Teplotní rozsah je 100−250˚С.
Z hlediska cenové funkčnosti.

„Ariete Bon Cuisine 600 (978)“
Více než 15 000 rublů Výkon - 1,95 kW;

Objem - 60 litrů;

Teplotní rozsah je 100–250˚С.
Velké množství fotoaparátu a funkčnosti.

"STEBA G 80 /31C.4"
Výkon - 1,8 kW;

Objem - 29 litrů.
Spolehlivost a dostupnost samočisticí funkce.

Řada modelů umožňuje každému uživateli vybrat si stolní elektrickou troubu v souladu s účelem, technickými vlastnostmi a sadou nezbytných možností v daném cenovém rozpětí.

Za jakou cenu si můžete koupit stolní nezávislou elektrickou troubu

Stolní elektrické trouby se prodávají v obchodech a obchodních řetězcích, které prodávají domácí spotřebiče a kuchyňské vybavení, jakož i na internetu, kde je zastoupeno velké množství obchodních společností prodávajících své výrobky prostřednictvím sítě. Ceny za tato zařízení se mohou poněkud lišit, takže na internetu jsou náklady o něco nižší než v komerčních sítích a od prodejců výrobních firem.

Mini-trouba nejen naplní prostor kuchyně vůní vařených jídel, ale také připomíná mnoho známých chutí skutečných domácích koláčů

Každá kupní opce má proto své výhody a nevýhodyExistuje možnost, které společnosti budou při nákupu zboží používat. Průměrná cena za mosazné stolní elektrické skříně, přezkoumaná v tomto článku, od Q2 2018, je uvedena v následující tabulce.

Model Obrázek Průměrné náklady (k květnu 2018), rub.
"Simfer M3228" 4990
„SCARLETT SC - EO93O11“ 4300
"DELTA D-023" 3000
Maxwell MW-1851 7500
„DeLonghi EO 12562“ 11500
Ariete Bon Cuisine 600 (978) 22500
"STEBA G 80 /31C.4" 21500

Skutečnost, že elektrická minitrubka je pohodlná a praktická, není pouze doporučením odborníků v této oblasti techniky, ale také přezkumem spotřebitelů, kteří úspěšně používají podobné domácí spotřebiče ve své kuchyni.

Při výběru domácích spotřebičů byste neměli zapomenout na internet, kde můžete vždy najít recenze zkušených uživatelů, kteří říkají o svých zkušenostech s používáním konkrétního modelu

Recenze spotřebitelů na stolních elektrických pecích

V této sekci jsou přehledy uživatelů využívajících modely stolních elektrických pecí, o nichž pojednává tento článek.

Recenze modelu "DELTA D-023":

Přečtěte si více o Otzoviku: https: //otzovik.com/review_2868090.html

Další recenze modelu "DELTA D-023":

Více informací o IRe: http://irecommend.ru/content/elektro-dukhovka-delta-d-23-nezamenimaimaya-pomoshchnitsa-na-moei-kukhne-foto

Recenze modelu "SCARLETT SC - EO93O11":

Přečtěte si více o IRe: http://irecommend.ru/content/mini-pech-scarlett-sc-eo93o11-ochen-khorosho-dlya-takoi-malyutki

Simfer M3228 Model Review:

Číst dál v Otzovik: https://otzovik.com/review_3522836.html

Další k modelu "Simfer M3228":

Přečtěte si více na adrese Otzovik: https://otzovik.com/review_2845625.html

Recenze modelu "DeLonghi EO 12562":

Číst dál v Otzovik: https://otzovik.com/review_2949589.html

Přehled modelu Maxwell MW-1851:

Přečtěte si více na adrese Otzovik: http://otzovik.com/review_701727.html

Další přezkum modelu Maxwell MW-1851:

Více informací o IRe: http://irecommend.ru/content/net-nichego-postoyannei-vremennogo-eto-tochno-kupila-pechku-na-vremya-polzuyus-bolshe-goda]

Video: elektrické mini trouby