Páječky vyrobené z kovu vlastníma rukama. Rozměry, fotky a instrukce

V jsou plováky v době odpočinku v konstantní poptávce. Přinejmenším jednou ročně jsou grilováni i nadšenci obyvatel megalopolů. Rozpočet možností pro domácí a pohodlný způsob, jak na příměstský výlet jsou kovové mříže s vlastními rukama. Níže uvedené velikosti, fotografie a pokyny vám pomohou vytvořit centrum jakéhokoliv typu s minimálními náklady na rozpočet. To vše je podrobněji popsáno v našem dnešním hodnocení.

Domácí kovová gril

Video: gril do-it-yourself

Odrůdy roštů, materiálů, vlastností

\ t

Kovová krbu je konstruována rychleji než cihlová trouba, nevyžaduje dodávku stavebních materiálů, speciální dovednosti. Existují různé kovové mříže vyrobené ručně. Rozměry, fotografie a design se mohou výrazně lišit. Vzhledem k tomu, že zařízení pro přípravu horkých jídel v spěchu je konstruováno proDlouhodobý provoz, měli byste vážně zvážit výběr materiálů, rozměry stacionární nebo mobilní krbu.

Odrůdy domácích grilování

Klasifikace

Ocelové grily jsou tradičně rozlišovány několika kritérii, z nichž hlavní jsou:

  • mobilita - stacionární, mobilní nebo přenosné zaměření;

Přenosný gril poskytující

  • konfigurace - hlaveň, klasická obdélníková krabička, komplexní tvar;

Pánev z kovového sudu

  • rozměry - pro velkou společnost, rodinné shromáždění;

Grilovací gril pro velkou společnost

  • funkčnost - kryty na ochranu uhlí, prostor pro boční klapky, sklopnou střechu.

Multifunkční gril

Dekorační prvky jsou obvykle přítomny v mobilních nebo stacionárních úpravách. Z tloušťky trupu závisí na provozním zdroji krbu. Přenosné grily jsou rozděleny na skládací a transformovatelné ("kufr").

Typ skládací

Související článek:

Altány s grilem a sporákem. Z této publikace se dozvíte o nejkrásnějších a cenově dostupných možnostech zařízení pro altány s místem vaření a velkou společností.

Co lze udělat?

Rozpočetvolitelnou variantou jsou výrobky z použitých výrobků vyráběných průmyslovými prostředky. Například, propanový válec nebo 20 l sud jsou téměř připravené skořápky, ke kterým potřebujete pouze svařovat nohy.

Mangal z propanového válce

Staré konferenční stolky, šicí stroje naopak poskytují mistrovi lité nohy původního tvaru, ke konstrukci stačí přidat pouze boční stěnu. Klasické grily jsou vyrobeny z ocelového plechu, kovu (rohové nebo tvarové trubky).

Původní stacionární zařízení

Velikost grilu

Hlavní doporučení pro domácího řemeslníka, který se rozhodne zvýšit pohodlí rodinné dovolené, jsou:

  • délka standardního špejle se 6 kousky masa je 25 cm, proto by se šířka pánev měla zvýšit na 30 cm;
  • nejjednodušší verze bez boční uhelné komory má délku 0,7 - 1 m pro rodinu, přijímající hosty, resp. Na základě skutečnosti, že pro běžný špíz jehlice by měla být vzdálenost 10 cm;
  • hloubka 20–25 cm umožňuje rychlejší vaření masa, ale je zde riziko hoření, proto se doporučuje 30 cm od špejle k uhlí;
  • , v závislosti na výšce šéfkuchaře, je vhodnější použít nohy 0,5 - 0,7 m pro mobilní centra, 0,8 - 1,2 m pro stacionární konstrukce.

Rozměry univerzálního grilu pro všechny příležitosti

Užitečné informace! Pokud je pánev vyrobena z sudů, jsou uhlíky v něm uspořádány nerovnoměrně, konstrukce je doplněna ohništěm - ocelovým plechem v určené hloubce.

Do-it-yourself pánev s vlastními rukama, pokyny pro výrobu, kresby, foto

Nejjednodušší způsob je vybrat si hrubou stěnu (minimálně 2 mm) barel nebo velký propanový válec pro grilování z kovu vlastními rukama. Rozměry, fotografie vysvětlují proces budování stacionárního krbu. Je důležité zvážit výšku ohniště při výrobě nohou /stojanu, přidat trubku na stranu konstrukce.

Režim grilování ze sudu se stojany a rožni

Croyové materiály

Hlaveň (válec) může být řezána dvěma způsoby:

  • odřízne poklop, aby byl umožněn přístup do vnitřního prostoru pece;

Sud s průlezem

  • zcela odřízne horní díl (1/3 - 1/2 válce).

Hlaveň a dvě poloviny

V każdém případę budou zapotřebí závęsy pro zavření horní ćásti pro rychlé vaření nebo za špatného poćasí. Hlaveň může být podepřena na svařovaných regálech, běžných nohách z tvarované trubky, rohu nebo speciálního rámu, uvnitř kterého je umístěna pánev.

Výstavba grilu z hlavně

"List" je vyříznut z plechu s ohledem na vzdálenost od něj k špejdím o délce 30 cm. Dva konce jsou svařeny podél konců válce pro spolehlivé umístění pájecí vložky uvnitř válce.

Stavět

K sestavení pájecí pásy stačí připevnit závěsy, umístit plech pražírny do dolní komory. Boční trubka komína je nezbytná pro normální spalování palivového dříví s uzavřeným poklopem ve špatném počasí nebo větrném počasí. Aby se zabránilo samovolnému zavření víka větrem, je namontována západka.

Hák pro upevnění otevřeného krytu

Špejle se stohují v řezech provedených úhlovými bruskami. Konce válce pod brojlerem jsou vyvrtané otvory, aby se zajistil tah. Provoz s uzavřeným poklopem je možný bez potrubí - pro tento účel stačí do horní části přidat otvory (šachovnicový vzor, ​​průměr od 1 cm).

Perforace v bočních stěnách​​

Užitečné informace!Dekorace (barvení) vnějších povrchů se provádí barvami Certa, Elcon nebo podobnými tepelně odolnými povlaky.

Související článek:

Altán s ohništěm: projekty, foto. Přehled krásných a funkčních altánů s organizací mangalské zóny v různých stylech z různých materiálů ve speciální publikaci našeho online časopisu.

Kampaň skládací pánev s vlastníma rukama, kresby, foto

K dispozici jsou mobilní kovové mřížky z kovu s vlastníma rukama, rozměry ohnisek a design se mohou výrazně lišit. Budou uvažovány například dvě hlavní změny v ratingu - „kufr“ transformovatelného typu a plně skládací klasický ohřívač.

Skládací gril

Kromě toho může domácí řemeslník ve svém návrhu použít desítky variant uzlů - závěsné upevnění dílů nebo jejich kompletní demontáž, odnímatelné, šroubované, skládací nohy podle svého uvážení.

"Kufr"

Pánevníky přeměněné na přenosné pouzdro z kovu s vlastními rukama jsou vyrobeny z polotovarů s následující konfigurací, velikost:

  • dno - 2 - 3 mm plech 0,3 x 0,9 m;
  • stěny - strana (dlouhá) 0,15 x 0,9 m, konec (krátký) 0,15 x 0,3 m;
  • regály - kulaté nebo profilové trubky 0,6–08 m;
  • roh - police 5 cm, délka 2,2 m.

Výkres turistického grilu

Z rohu je přivařen rám 0,3 x 0,9 m, dno zapadá dovnitř a připevňuje se na cvočky. Dlouhé boční stěny jsou upevněny k rámu otočně (2 smyčky na každé straně), mají dvě řady otvorů ve spodní části pro trakci, štěrbiny pro špejle. Oni jsou tvořeni v době přepravy, sklopit při vaření.

Konstrukce transformátoru mangal

Koncové stěny jsou při přepravě odnímatelné, zasunuty dovnitř kufru a při přípravě kebabu se položí na roh rámu. K tomu je na každé z nich přivařena tyč, která je pevně sevře uvnitř konstrukce.

Montáž transformovatelného mangal-chemodike

Nohy jsou buď přišroubovány do rohů přivařených k rohu v rozích, neboUvnitř jsou vloženy čtvercové trubky o délce 3 cm.

Skládací pánev

Design tohoto přenosného ohniště je poněkud odlišný od předchozí verze:

  • tuhý rám z rohu, nezbytný pro instalaci pájecí roury, je nahrazen policemi o délce 90 cm na dlouhých, krátkých bočních stěnách;
  • nohy jsou vyrobeny z ohýbaného lehkého rohu.

Ohýbačka skládacího typu

Pro upevnění prvků grilu vůči sobě navzájem v nohách vytvořily boční stěny perforaci ve tvaru písmene V, zahnutou směrem ven (vyrobenou sekáčem, ohnutým kleštěmi). Boční listy jsou střídavě vkládány perforovanými ohnutými svorkami do podpaží. Konečná tuhost konstrukce je dosažena až po instalaci pražírny.

Související článek:

Generátor kouře pro kouření za studena vlastníma rukama. Výkresy, diagramy a podrobné pokyny pro vytvoření samostatné publikace našeho portálu.

Závěr

Domovský mistr tak může z materiálu, který je k dispozici, postavit stacionární pájecí soupravu. Pro výrobu mobilních ohnišť vyžadují ocelový plech, kov.

Video: gril do-it-yourself