Výběr správného nádobí pro indukční vařiče

Moderní přístup k kuchyňskému vybavení je velmi dobrý. Vysoká účinnost indukčního vařiče, jeho dlouhá životnost se perfektně kombinuje s rychlým ohřevem a varením. Jedinou podmínkou je, aby na takovém povrchu bylo použito speciální nádobí pro indukční desky nebo stojan. HomeMyHome bude vysvětlovat všechny důležité body práce a mluvit o tom, jak si vybrat správná jídla.

Pohodlné a krásné, bezpečné a rychlé

Je to všechno o magnetickém dně nádobí pro indukční vařič

.

V konvenčním sporáku jsou všechny prvky zahřívány a při indukčním ohřevu bude horké pouze spodní část nádobí. Celá podstata díla spočívá ve vytvoření magnetického pole na povrchu zařízení,vytvořené vířivými proudy, na principu indukce. To znamená, že pokud dno misky nemá feromagnetické vlastnosti, pak nebude topení.

Není nic nebezpečného, ​​neumísťujte nesprávné nádobí - kamna se nezapnou

Ten, kdo nechce nahradit všechny své kuchyňské potřeby, si za to může koupit ocelový disk, ale o tom později.

Související článek:

Indukční varná deska: klady a zápory. Lze vyměnit i obyčejný plynový sporák. Takže panel indukčního vaření se stává stále populárnějším. O jeho výhodách a nevýhodách, o možnostech výběru, si přečtěte článek.

O nádobí

Pamatujeme si, že kov by měl být magnetizován, což znamená, že pokud nechcete získat samostatný adaptérový disk, zlikvidujeme hliník, měděné pánve, keramické výrobky a sklo. V tomto případě převládá v kuchyni nerezová ocel, litina a hliník se speciálním povlakem na dně.

Především je třeba objasnit, že bez ohledu na materiál by měla být tloušťka dna nádoby 2-6 mm. Jinak je možné teplotní zkreslení. Průměr výrobků musí být větší než 12 cm vzhledem k ploše kontaktu s varnou plochou.

Na dně by neměly být žádné úlevy ani nesrovnalosti, poškozuje dokonce i topení

.

Moderní indukční vařiče by neměly být zapnuty, pokud na ně byly umístěny nevhodné nádobí

.

A co je nejdůležitější, toto je vhodné dno a materiál stěn může býtkdokoli, i když kombinace jsou vzácné.

Co by měli milovníci kávy dělat v Turku? Zde můžete jako řešení nabídnout samostatnou dlaždici nebo hořák. Můžete si koupit pancake adaptér pro báječnou cenu, nebo požádat mistra, aby tento problém vyřešit.

Výhody nerezové oceli zahrnují skutečnost, že potraviny neoxidují, jejich užitečné vlastnosti jsou zachovány. Připravené misky lze bezpečně ponechat v nádobách a pánvích, vyjmout do chladničky.

Vzhled může být velmi stylový a zasáhnout muže na ulici s různými tvary. Barva je však pouze lesklá nebo matná

Také je mínus - jídlo v takových nádobách hoří snadno. Řešení je toto: zpočátku vyberte nádobu s nelepivou kompozicí na dně, což zvyšuje cenu produktu.

Litina jako materiál v žebříčku nejlepších kuchyňských potřeb po mnoho let zůstává ve výšce, i když její použití je nepříjemné.

Ne všechny ženy v domácnosti mají sílu bogatyr, mnozí považují za obtížné používat takové soupravy, zvláště když je uvnitř připraveno hotové jídlo

.

Litina je křehká a bez ochranného smaltu je náchylná ke korozi. Nesmíme zapomenout, že při přípravě pokrmů kyselé chuti se stěny pánve postupně zhoršují. Kromě toho mohou být do litinových stěn absorbovány pachy. Jídlo by nemělo být ponecháno v takové nádobě. Je lepší ji někam přemístit a pánev a pánev okamžitě omýt.

Pamatujeme si na pravidlo prvního pražení litiny, následné mytí teplou vodou měkkou houbou.

Hliníkové nádobíplatí pouze tehdy, když má feromagnetické dno. Je to lehký materiál, který rychle ztmavne. Skladování potravin s kyselou chutí v takových nádobách je nepřijatelné.

Jaké požadavky na nádobí pro indukční vařiče by měly být splněny

Již jsme se zmínili o velikosti pánví, pánví a dalších důležitých prvků kuchyňského nádobí. Jak vypadá ideální indukční vařič? Veškerá pozornost je věnována 3 - 6-vrstvému ​​dnu, připomínajícímu palačinku nebo sendvič.

Vnější vrstva je feromagnetická, je zodpovědná za směrování tepelné energie do nádoby. Střední vrstvy se skládají z hliníkové slitiny s vysokou tepelnou vodivostí. Vnitřní vrstva je nejčastěji vyrobena z materiálu samotného kontejneru a často má nelepivý povlak.

Existují tedy pouze dva požadavky na nádobí:

  • feromagnetické dno;
  • Velikost dna by neměla být menší než 12 cm.

V opačném případě může být materiál výroby a vzhled nádoby cokoliv.

Určete vhodnost nádobí značením a použitím magnetu

K vyloučení rizika zbytečného nákupu používáme tři metody pro určení vhodnosti nádoby pro použití na indukčních sporácích.

  1. Snažíme se. Když se v domě usadí takové moderní kamna, není nutné ihned po nových jídlech běžet. Stačí nalijte vodu do starých nádrží a po jednom nasaďte na nové hořáky. Nebojte se výbuchů a dalších hrůz. Existují pouze dvě možnosti: buď nový vařič rozpozná váš kontejner a proces ohřevu začne, nebo se nic nestane.
  2. Magnetické vzorky. Existuje verze, kterou můžete jednoduše přivést magnet na dno hrnce, který chcete koupit. V ideálním případě by měl být magnetizován. Ano, metoda je dobrá, ale tady to není efektivní v každém případě.

Je to všechno o spodní slitině: ne každé nádobí obsahuje vysoký koeficient magnetické permeability. Složení slitin se může lišit a magnet nebude správně reagovat. Neznamená to, že by vás chtěli oklamat. Protože se slitiny od sebe liší, bude rychlost ohřevu odlišná.

  1. Nejjednodušší možnost: otočit kontejner a hledat označení. Ikona ve tvaru spirálových závitů nebo nápis Indukce indikují vhodnost tohoto pokrmu.

Nebojte se negativních účinků, které nádobí nebude fungovat. Kamna to prostě nebudou ohřívat

Magnet se lepí na dno většiny výrobků vhodných pro použití na indukčním vařiči

V dolní části příslušných nádob by mělo být vhodné označení: ikona ve tvaru spirály nebo nápis Indukce

Jsou zde nějaké úskalí? Ano, i zde je taková nuance, jaká je shoda velikosti varné desky a dna misky.

Důležité!Dno by mělo být dokonale rovné! V opačném případě s ním kamna nebudou chtít pracovat a nákup bude zbytečný. Nerovnoměrný základ způsobí při zahřívání nepříjemný hluk.

Správná volba: Hledáte nádobí pro indukční vařič

Chcete zahřát jídlo rovnoměrně? Zvolíme tlustší dno. Tenká základna, kromě toho snadnádeformuje se, zkracuje životnost výrobku několikrát.

Všechny kontroly musí být uchovávány. Doma se můžete ujistit, že výrobek zapadá, jinak vrátíte nákup do obchodu, pokud je deska rozmarná a nepřijme hosta.

Návrh výrobku nezáleží, veškerá pozornost je věnována dnu

Pokud jde o rukojeti, je nejlepší dát přednost bakelitům, které budou po celou dobu vaření studené.

Co lze říci o výrobcích

Přední výrobci zaručují kvalitní výrobky, ale pokud jde o ceny výrobků pro taková zařízení jako indukční vařič, jedná se o poměrně vysokou úroveň. Dvě německé značky Fissler a Woll nabízejí ručně vyráběné nádobí s antiadhézním povlakem z titan-keramiky. Tloušťka dna výrobků Woll je 10 mm.

Jedná se o pánve z litého hliníku. Vzhled je velmi elegantní a ergonomický. Nerezové hrnce se zajímavým designem

\ t

Finský výrobce Hackman má velký výběr indukčních nádob pro každý vkus. Obecně platí, že jakýkoliv rozmary za vaše peníze, a to je 2000-5000 rublů na výrobek.

Francouzská značka Společnost DeBuyer je žádána nejen od obyčejných lidí, ale elitní restaurace používají své pokrmy. Kuchaři jsou vařeni na něm během nějaké kulinářské soutěže mezinárodního formátu. Exkluzivní design a nádherně vybrané složení 90% mědi a 10% nerezové oceli.

Známý pro průměrné ceny.značka Tefal, Rondell a Oursson.

Seznamte se s populárními modely

\ t

Je dobré, když jsou již připravené seznamy nejlepších modelů, které prošly všemi kontrolami vybíravými zákazníky. Nabízíme jedny z nejlepších, podle recenzí různých kuchařů, pánví a hrnců. Mělo by však být varováno - čím lépe, tím dražší, což je pochopitelné.

iCook ™ Wok Pan

Pánev o objemu 4,6 litru a výšce 10,1 cm má vnitřní průměr 28 cm, pouzdro se skládá ze 7 vrstev: nerezová ocel 18/8, hliník, slitina hliníku, hliník, opět vrstva ze stejné nerezové oceli, feromagnetické oceli a opět nerezové oceli.

Vysoké náklady na 28 500 rublů podle katalogu společnosti také ospravedlňují zahrnutí metody VITALOK ™

Metoda umožňuje použití vodního těsnění mezi pánví a víkem. Příslušenství obsažené v sadě umožňuje náročnému šéfkuchařovi páru a smažit.

Vzhled návrhu potěší kupující. Zvláštní poděkování výrobcům za dobrou dosažitelnou kapacitu díky plochému dnu, stěnám vyčnívajícím nahoru a víku ve tvaru kopule.

Odděleně na metodě VITALOK ™: takový vodní uzávěr vám umožňuje používat při vaření nízké teploty, vařit prakticky bez vody, při zachování maxima užitečných látek v připravených potravinách.

iCook ™ wok pánev

FISSLER CRISPY STEELUX PREMIUM (26 CM)

Taková pánev je vhodná pro použití na jakémkoli sporáku.díky spodní části Cookstar. Výrobky na něm jsou smažené až do pozlaceného hnědého odstínu, díky nelepivému potahu Novogrill, žádný výrobek nebude hořet, tuk bude rozložen rovnoměrně.

Model je také poptáván z důvodu měřicí stupnice a odtokového okraje, kterým je velmi vhodné likvidovat kapalinu nebo olej

.

Ocelovou rukojeť nelze vyjmout, ale je vhodné ji zavěsit na kolejnice otvorem na konci. Tento model se také používá v troubě. Indikátor topení bohužel není k dispozici.

Pan FISSLER CRISPY STEELUX PREMIUM

AMT Gastroguss pánve na vaření Titan AMTI-532 (32 cm)

Tloušťka dna je 10 mm, uvnitř dna je pokryta nelepivou titanovou vrstvou Lotan. Pohodlná vyjímatelná rukojeť bakelitu se snadno vyjme a pánev se v peci změní na pekáč.

Výrobek tiše udržuje vysoké vytápění na 210 ° C

.

Pojistné krytí není zahrnuto, ačkoliv pro takové náklady by nebylo zbytečné. Panvice se tiše myje v myčce.

Pánev AMT Gastroguss Ventilátory Pánské Titan AMTI-532

Pánev s víkem TEFAL Inspirace E8314614 24 cm

Výrobek s impozantním objemem 5,1 litru je vyroben z nerezové oceli, slitiny 18/10, takže nádobí je vysoce pevné a odolné proti korozi.

Přípravek Tefal je vhodný pro jakoukoli destičku

.

Po vrstvě z nerezové oceli ve spodní části je vrstva z tepelně vodivého hliníku. V podstatě se jedná o vývoj nazvaný HIBB (High Impact Bonded Base), kde je hliníkový disk integrován s ocelovým diskem.a připájet je k tělu pod tlakem. V důsledku toho máme velké pevné dno.

Rukojeti bakelitu, design exteriéru a průměrná cena činí tento model příjemným pro mnohé ženy v domácnosti.

Pánve s víkem TEFAL Inspirace E8314614

Video: jaký druh nádobí lze použít pro indukční vařiče

Tajemství vaření na indukčním vařiči

Domácnosti tvrdí, že proces vaření je několikrát snížen ve srovnání s použitím elektrických sporáků. Varná deska se nezahřívá. Okamžitě zahřívá obsah nádoby.

Vzhledem k tomu, že indukční proud působí pouze na nádobí, je hořák, je-li zahříván, pouze ze svého dna

Jakmile je proces dokončen, pánev se odstraní „z tepla“ a povrch desky se velmi rychle ochladí. Ukazuje se, že se jedná o bezpečný způsob vaření.

Během vaření, nemůžete vzít kovové lžíce a špachtle pro míchání, ale také okamžitě začnou být velmi horké.

Důležité!V pánvích s nízkou šířkou bude proces vaření ještě rychlejší.

Adaptéry mohou být použity pro uchování starých jídel

Když opravdu nechcete utrácet peníze za nové sady nádobí, zakupte 1-2 disky. Je již možné na něj položit běžné výrobky. Jednotka se nazývá adaptér. Je vyrobena z magnetické nerezové oceli. Obvyklá tloušťka je 3 mm a průměr je 12-30 cm. Pokud touha zachránit je obrovská, můžete si koupit čínský adaptér s0,6 mm tlustý, ale není lepší to dělat. Zapamatujte si preferovanou tloušťku dna!

V každém případě, že vaření s adaptérem, že ve speciální nádobě musí být dno výrobku umístěno přesně ve středu hořáku. To je způsobeno nebezpečím elektromagnetického záření pro přístroje a osoby.

Pokud se rozhodnete vzít pokrmy vhodné pro kamna z vaší staré sbírky, musíte nejprve důkladně vyčistit dno od nejmenších stop sazí.

Jak se o takové nádobí starat

Náklady na kuchyňské potřeby spíše velké. Proto má smysl řádně se starat o výrobky, aby se prodloužila jejich životnost.

Řekněme okamžitě „ne!“ Všem výrobkům s abrazivními komponenty a volbou měkkých, šetřících sloučenin. Železné rošty by také měly být odmítnuty

.

Výrobky umývejte pouze zcela chlazené! Žádné abrazivní produkty a komponenty! Praní? Všechno ihned otřete suchým hadříkem.

Nenechávejte prázdné nádobí na sporáku příliš dlouho a čekejte, až se zahřeje. Takovéto časté přehřátí může poškodit nepřilnavý povlak.

Dobrá volba a rychlé vaření!