Elektrický gril pro domácnost: hodnocení nejlepších modelů, výběrová kritéria a názor uživatelů

Elektrický gril je nepostradatelnou věcí v domě pro milovníky pečených výrobků. Není vždy možné jít do přírody a nechat hýčkat své blízké kebabem nebo grilovanými párky. Toto zařízení nevyžaduje otevřený plamen, je naprosto bezpečné a velmi pohodlné. Pro příjem hostů, pro děti nebo pro rodinnou večeři je vhodný elektrický gril pro dům. Hodnocení nejlepších výrobců, základy zařízení a zásady používání - v tomto materiálu.

Na grilu můžete vařit spoustu chutných a zdravých jídel

Jak funguje elektro gril

Všechna elektrická smažící zařízení jsou postavena na principu infračervené tepelné expozice výrobku.

Je známo, že infračervené vlny vytvářejí vše, co se nachází v oblasti jejich činnosti

.

U elektrického spotřebiče lze vytápění provádět dvěma způsoby:

  • s křemennými lampami umístěnými na všech stěnách grilu;
  • spomoci tenov se nachází ze dvou nebo čtyř stran.

Lampy zahřívají gril na tisíc stupňů, tena - na sedm set.

Na víceúrovňovém grilu můžete současně vařit několik pokrmů

Regulace intenzity expozice umožňuje zvolit různé režimy provozu zařízení:

  • pečení;
  • topné produkty;
  • kalení;
  • smažení.

Druhy elektrických spotřebičů

\ t

Elektrické spotřebiče na smažení lze rozdělit do několika typů. O interakci s produktem:

  • bezkontaktní metoda;
  • kontaktní metoda.

Mobilní gril lze vyjmout z města

Zařízení, ve kterých se výrobek nedostává do styku s topnými články, může být:

  • špejle,
  • vertikální,
  • planetární;
  • karusel.

Kontaktní zařízení jsou dále rozdělena na:

  • oboustranně uzavřené (jako při výrobě horkých sendvičů);
  • jednostranné (např. Rošty na rošty);
  • kombinované, vybavené odnímatelným panelem.

Elektrický gril vám umožní smažit kebab bez opuštění města

Podle zásady uvádění roštů:

  • stacionární;
  • stojící na podlaze;
  • desktop.

Mobilní zařízení jsou pohodlné, protože mohou být instalovány kdekoli: v kuchyni, balkonu, na verandě domu. Důležitý je pouze přístup ke zdroji elektřiny. Takové zařízení může vzít s sebou na výlet do země nebo na návštěvu.

Po použití je mobilní mříž umístěna do kompaktní krabice a zabírá málo úložného prostoru

.

Co je lepší koupit elektrický gril pro dům? Nejoblíbenější dnes jsou malé stolní přístroje.Mají relativně malou kapacitu a umožňují rychlé a chutné vaření teplých sendvičů, míchaných vajec nebo rybího steak.

Přístroj je naprosto tichý, v kuchyni z něj nebude kouř

Modely ze skleněné keramiky smaží výrobek rovnoměrně a snadno se čistí. Hladký povrch keramického elektrického grilu pro steaky se nelepí.

Pozor!Keramické povrchy jsou velmi křehké, při manipulaci je třeba být velmi opatrní.

Kovová elektrická ohřívací místnost pro dům, jejíž cena je o něco nižší než keramický protějšek, má speciální vybrání pro sběr šťávy a tuku z masa. V tomto výklenku jsou umístěny lávové kameny nebo nalijte vodu. Toto zařízení nekouří a nepeče kvalitu masa.

Zařízení s litinovým grilem je považováno za nejvhodnější pro pražení ryb a uzenin

Lávový nástroj pracuje na principu žhavého uhlí, které rozděluje teplo v celém rozsahupovrchu.Takový profesionální elektrický gril lze často nalézt v kavárnách a restauracích. Na něm se tuk a šťávy z produktů nemíchají a jsou zničeny lávou a jídlo je přirozené a zdravé.

Láva Grill

Jak si vybrat elektrický gril pro dům: hlavní kritéria

Co byste měli věnovat při výběru fritézy:

  • Napájecí zařízení. Může mít rozsah od 700 do 2200 wattů. Rychlost vaření závisí na výkonu.
  • Úprava konvekce a teploty umožní vařit potraviny vysoké kvality a v případě potřeby je udržovat v teple po dlouhou dobu, dokud nepřijdou pozdější hosté.
  • Dostupnost dodatečných funkcí: zpoždění startu a samočištění.
  • Rozměry zařízení. Pro malou rodinu stačí 500 čtverečních centimetrů.
  • Materiál pracovní plochy a skříně. Nanášení lepidla usnadňuje čištění zařízení. Pouzdro z nerezového kovu je velmi spolehlivé, ale takové zařízení je mnohem dražší než modely z tepelně odolného plastu.

Malý gril vytvoří horké sendviče během několika minut

Elektrický gril pro domácnost: hodnocení výrobců a nejlepší modely

\ t

Je lepší koupit elektrický gril od výrobců známých značek. Praktičtí lidé by neměli pronásledovat nejnovější modely, má smysl si vybrat osvědčené zařízení, které mámnoho recenzí a recenzí.

Maso, zelenina a ryby mohou být v tomto spotřebiči pečeny

Doposud jsou v popularitě vedena následující zařízení:

  • Philips;
  • Maxwell;
  • Gorenje;
  • Severin;
  • Tefal.

Bezkontaktní elektrický gril

Elektrický gril pro dům: hodnocení nejoblíbenějších modelů podle verze Yandex-Market.

Obrázek Model Typ Výkon, W Hodnocení
uživatelů

na stupnici 5
bodů
Průměr
cena,
rub
poznámka
HYDRO-
JEDNOTKA
Kavkaz-XXL
kebab -
nitsa
1800 5 1930 Podnos na tuky
Tefal GC306012 gril 2000 4,5 9500 Nastavení teploty, nehořlavý povlak, paleta
Steba PG 4.4 /PG 4.3 gril 2000 4.5 12400 Rošt, mechanické seřízení, nehořlavý povlak
Maxwell MW-1960 ST gril 2000 4,5 4699 Ochrana proti přehřátí, pánev, mechanické seřízení
Kitfort KT-1402 kebab -
nitsa
1000 4,5 3290 Podnos na tuky
BORK G802 gril 2400 4 49990 Elektronické řízení, kovové pouzdro. Automatické vypnutí

Co je lepší elektrický gril: Hodnocení zákazníků

Mezi kupujícími elektrických zařízení na smažení existuje silný názor, že byste neměli kupovat spotřebiče s neodnímatelnou vaničkou a vlnitou pracovní plochou.

Taková zařízení se obtížně omyjí a radost z přípravy chutných a zdravých potravin je zastíněna nekonečným procesem praní spotřebiče

Zde je několik dalších recenzí, které vám pomohou určit výběr vhodného modelu:

Ekaterina (žena v domácnosti, 46 let) o zakoupeném modelu Tefal GC306012:"Speciálně jsme hledali model s automatickým vypnutím při přehřátí. Teď jsem klidný, přístroj je jen zázrak! Nefajčí a je naprosto bezpečný. “\ t
Stanislav (zaměstnanec, 29 let) o zakoupeném modelu BORK G802:"Musím přiznat, že nevím, jak vařit, ale žiju sám a občas je taková potřeba." druhý měsíc a zatím nic nevyhořelo!
Olga (učitelka, 34 let) o získaném modelu GFGrilGF-220 Rosso:„Vstávám před každého doma, musím se připravit na lekce. Odložil jsem odložený start a položil sendviče.zbytek domova je již připraven k snídani. Velmi pohodlné! “

Některé tipy pro grilování

  • K vaření potravin na elektrickém grilu musí být nařezány na kousky stejné velikosti a tloušťky. Jsou tedy pečené současně a rovnoměrně.
  • Maso by mělo být před smažením marinováno.

Marinované maso nebude po smažení tvrdé

  • Výrobky pro smažení by měly být umístěny do předehřátého spotřebiče.
  • V jednostranném zařízení byste neměli výrobky příliš často převracet, je lepší to udělat jednou.
  • Pro smažení zeleniny je optimální teplota 180 stupňů, klobásy a ryby 200, maso 320. Pro steak s krví je zapotřebí teplota 340 stupňů.

Závěry

Elektrický gril pro dům pomůže rozšířit obvyklé menu a nastavit prázdninový stůl. Hodnocení výrobců a modelů vám pomůže vybrat nejlepší zařízení.

Elektrický gril bude vrcholem každé strany

Při nákupu grilu byste měli věnovat pozornost dostupnosti užitečných funkcí: automatické vypnutí, časovač. Uživatelé doporučují zakoupit modely s odnímatelným podnosem a nepřilnavým povlakem.

Video: jak si vybrat domácí elektrický gril