Elektrický gril je nepostradatelnou věcí v domě pro milovníky pečených výrobků. Není vždy možné jít do přírody a nechat hýčkat své blízké kebabem nebo grilovanými párky. Toto zařízení nevyžaduje otevřený plamen, je naprosto bezpečné a velmi pohodlné. Pro příjem hostů, pro děti nebo pro rodinnou večeři je vhodný elektrický gril pro dům. Hodnocení nejlepších výrobců, základy zařízení a zásady používání - v tomto materiálu.

Na grilu můžete vařit spoustu chutných a zdravých jídel
- Jak funguje elektrická mřížka
- Odrůdy elektrických spotřebičů
- Jak si vybrat elektrický gril pro dům: hlavní kritéria
- Elektrický gril pro domácnost: hodnocení výrobců a nejlepší modely
- Co je lepší elektrický gril: hodnocení zákazníků
- Některé tipy pro grilování
- Závěry
- Video: jak si vybrat domácí elektrický gril
Jak funguje elektro gril
Všechna elektrická smažící zařízení jsou postavena na principu infračervené tepelné expozice výrobku.

Je známo, že infračervené vlny vytvářejí vše, co se nachází v oblasti jejich činnosti
.U elektrického spotřebiče lze vytápění provádět dvěma způsoby:
- s křemennými lampami umístěnými na všech stěnách grilu;
- spomoci tenov se nachází ze dvou nebo čtyř stran.
Lampy zahřívají gril na tisíc stupňů, tena - na sedm set.

Na víceúrovňovém grilu můžete současně vařit několik pokrmů
Regulace intenzity expozice umožňuje zvolit různé režimy provozu zařízení:
- pečení;
- topné produkty;
- kalení;
- smažení.
Druhy elektrických spotřebičů
Elektrické spotřebiče na smažení lze rozdělit do několika typů. O interakci s produktem:
- bezkontaktní metoda;
- kontaktní metoda.

Mobilní gril lze vyjmout z města
Zařízení, ve kterých se výrobek nedostává do styku s topnými články, může být:
- špejle,
- vertikální,
- planetární;
- karusel.
Kontaktní zařízení jsou dále rozdělena na:
- oboustranně uzavřené (jako při výrobě horkých sendvičů);
- jednostranné (např. Rošty na rošty);
- kombinované, vybavené odnímatelným panelem.

Elektrický gril vám umožní smažit kebab bez opuštění města
Podle zásady uvádění roštů:
- stacionární;
- stojící na podlaze;
- desktop.
Mobilní zařízení jsou pohodlné, protože mohou být instalovány kdekoli: v kuchyni, balkonu, na verandě domu. Důležitý je pouze přístup ke zdroji elektřiny. Takové zařízení může vzít s sebou na výlet do země nebo na návštěvu.

Po použití je mobilní mříž umístěna do kompaktní krabice a zabírá málo úložného prostoru
.Co je lepší koupit elektrický gril pro dům? Nejoblíbenější dnes jsou malé stolní přístroje.Mají relativně malou kapacitu a umožňují rychlé a chutné vaření teplých sendvičů, míchaných vajec nebo rybího steak.

Přístroj je naprosto tichý, v kuchyni z něj nebude kouř
Modely ze skleněné keramiky smaží výrobek rovnoměrně a snadno se čistí. Hladký povrch keramického elektrického grilu pro steaky se nelepí.
Pozor!Keramické povrchy jsou velmi křehké, při manipulaci je třeba být velmi opatrní.
Kovová elektrická ohřívací místnost pro dům, jejíž cena je o něco nižší než keramický protějšek, má speciální vybrání pro sběr šťávy a tuku z masa. V tomto výklenku jsou umístěny lávové kameny nebo nalijte vodu. Toto zařízení nekouří a nepeče kvalitu masa.

Zařízení s litinovým grilem je považováno za nejvhodnější pro pražení ryb a uzenin
Lávový nástroj pracuje na principu žhavého uhlí, které rozděluje teplo v celém rozsahupovrchu.Takový profesionální elektrický gril lze často nalézt v kavárnách a restauracích. Na něm se tuk a šťávy z produktů nemíchají a jsou zničeny lávou a jídlo je přirozené a zdravé.

Láva Grill
Jak si vybrat elektrický gril pro dům: hlavní kritéria
Co byste měli věnovat při výběru fritézy:
- Napájecí zařízení. Může mít rozsah od 700 do 2200 wattů. Rychlost vaření závisí na výkonu.
- Úprava konvekce a teploty umožní vařit potraviny vysoké kvality a v případě potřeby je udržovat v teple po dlouhou dobu, dokud nepřijdou pozdější hosté.
- Dostupnost dodatečných funkcí: zpoždění startu a samočištění.
- Rozměry zařízení. Pro malou rodinu stačí 500 čtverečních centimetrů.
- Materiál pracovní plochy a skříně. Nanášení lepidla usnadňuje čištění zařízení. Pouzdro z nerezového kovu je velmi spolehlivé, ale takové zařízení je mnohem dražší než modely z tepelně odolného plastu.

Malý gril vytvoří horké sendviče během několika minut
Elektrický gril pro domácnost: hodnocení výrobců a nejlepší modely
Je lepší koupit elektrický gril od výrobců známých značek. Praktičtí lidé by neměli pronásledovat nejnovější modely, má smysl si vybrat osvědčené zařízení, které mámnoho recenzí a recenzí.

Maso, zelenina a ryby mohou být v tomto spotřebiči pečeny
Doposud jsou v popularitě vedena následující zařízení:
- Philips;
- Maxwell;
- Gorenje;
- Severin;
- Tefal.

Bezkontaktní elektrický gril
Elektrický gril pro dům: hodnocení nejoblíbenějších modelů podle verze Yandex-Market.
Obrázek | Model | Typ | Výkon, W | Hodnocení uživatelů na stupnici 5 bodů |
Průměr cena, rub |
poznámka |
---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
HYDRO- JEDNOTKA Kavkaz-XXL |
kebab - nitsa |
1800 | 5 | 1930 | Podnos na tuky |
![]() |
Tefal GC306012 | gril | 2000 | 4,5 | 9500 | Nastavení teploty, nehořlavý povlak, paleta |
![]() |
Steba PG 4.4 /PG 4.3 | gril | 2000 | 4.5 | 12400 | Rošt, mechanické seřízení, nehořlavý povlak |
![]() |
Maxwell MW-1960 ST | gril | 2000 | 4,5 | 4699 | Ochrana proti přehřátí, pánev, mechanické seřízení |
![]() |
Kitfort KT-1402 | kebab - nitsa |
1000 | 4,5 | 3290 | Podnos na tuky |
![]() |
BORK G802 | gril | 2400 | 4 | 49990 | Elektronické řízení, kovové pouzdro. Automatické vypnutí |
Co je lepší elektrický gril: Hodnocení zákazníků
Mezi kupujícími elektrických zařízení na smažení existuje silný názor, že byste neměli kupovat spotřebiče s neodnímatelnou vaničkou a vlnitou pracovní plochou.

Taková zařízení se obtížně omyjí a radost z přípravy chutných a zdravých potravin je zastíněna nekonečným procesem praní spotřebiče
Zde je několik dalších recenzí, které vám pomohou určit výběr vhodného modelu:
Ekaterina (žena v domácnosti, 46 let) o zakoupeném modelu Tefal GC306012:"Speciálně jsme hledali model s automatickým vypnutím při přehřátí. Teď jsem klidný, přístroj je jen zázrak! Nefajčí a je naprosto bezpečný. “\ t
Stanislav (zaměstnanec, 29 let) o zakoupeném modelu BORK G802:"Musím přiznat, že nevím, jak vařit, ale žiju sám a občas je taková potřeba." druhý měsíc a zatím nic nevyhořelo!
Olga (učitelka, 34 let) o získaném modelu GFGrilGF-220 Rosso:„Vstávám před každého doma, musím se připravit na lekce. Odložil jsem odložený start a položil sendviče.zbytek domova je již připraven k snídani. Velmi pohodlné! “
Některé tipy pro grilování
- K vaření potravin na elektrickém grilu musí být nařezány na kousky stejné velikosti a tloušťky. Jsou tedy pečené současně a rovnoměrně.
- Maso by mělo být před smažením marinováno.

Marinované maso nebude po smažení tvrdé
- Výrobky pro smažení by měly být umístěny do předehřátého spotřebiče.
- V jednostranném zařízení byste neměli výrobky příliš často převracet, je lepší to udělat jednou.
- Pro smažení zeleniny je optimální teplota 180 stupňů, klobásy a ryby 200, maso 320. Pro steak s krví je zapotřebí teplota 340 stupňů.
Závěry
Elektrický gril pro dům pomůže rozšířit obvyklé menu a nastavit prázdninový stůl. Hodnocení výrobců a modelů vám pomůže vybrat nejlepší zařízení.

Elektrický gril bude vrcholem každé strany
Při nákupu grilu byste měli věnovat pozornost dostupnosti užitečných funkcí: automatické vypnutí, časovač. Uživatelé doporučují zakoupit modely s odnímatelným podnosem a nepřilnavým povlakem.