„Pro“ a „proti“: studujeme a volíme vestavěnou plynovou troubu do kuchyně

Je těžké si představit moderní kuchyň bez trouby v ní, bez ohledu na to, zda se jedná o byt ve výškové budově nebo v chatě. V závislosti na tom, jaký typ energie je k dispozici pro konkrétní objekt (plyn nebo elektřinu), je také vybráno vybavení pro vaření. V souladu s rozměry kuchyňského prostoru je vybrán typ zařízení a jeho geometrické rozměry. Vestavěná plynová trouba - typy a technické charakteristiky, jak vybrat a zkontrolovat modely populárních výrobců - to je téma tohoto článku našeho časopisu pro domácí zlepšení HomeMyHome.ru.

Každá hospodyně chce mít v kuchyni troubu, která umožňuje vařit chutné a zdravé pokrmy, podobně jako v chuti k jídlům vařeným v ruském sporáku

.

Typy vestavěných plynových pecí

V samotném názvu tohoto spotřebiče pro domácnost se ozývají dva parametry, které určují typ instalace takových zařízení, což je zabudováno a typ použitého paliva je plyn. Kromě toho mohou být mosazné plynové vestavěné skříně klasifikovány podle typu, definující konstrukční vlastnosti konkrétního modelu:

  • v geometrických rozměrech: úzká, široká a standardní;
  • podle způsobu ovládání varné desky: závislé a nezávislé.

Nezávislé plynové pece trouby předpokládají umístění na jakémkoli dostupném a možném místě instalace, což není v rozporu s bezpečnostními pravidly. Provoz pecí této skupiny je řízen přímo na jejich vnějším panelu.

Vestavěná trouba se závislým regulačním systémem

Závislé modely jsou instalovány pod varnou deskou, zatímco řízení obou plynových objektůzařízení se provádí na společném ovládacím panelu. U nás jsou nejběžnější modely standardních a úzkých typů, jejich šířka je 600 a 450 mm, zatímco hloubka zabudovaných pecí je 550 mm a výška –600 nebo 450 mm. Široké modely mají velikost 700, 900 a 1200 mm. Někteří výrobci vyrábějí pece s jinou šířkou, než je norma, což by mělo být bráno v úvahu při výběru konkrétního výrobku.

Uspořádání vestavěné trouby standardní velikosti ve vnitřním prostoru rámu kuchyňského nábytku

Výhody a nevýhody různých typů plynových skříní

Pokud vezmeme v úvahu plynové pece různých velikostí, pak, samozřejmě, čím menší je vnitřní užitný objem, tím je zařízení méně účinné. Větší model umožňuje současně vařit několik pokrmů nebo jednu, ale větší. Při porovnávání konstrukčních prvků lze poznamenat, že nezávislé modely mají několik výhod oproti závislým:

  • možnost umístění kuchyňského prostoru nebo jakékoli jiné místnosti do jakéhokoli zvoleného místa;
  • lze použít v místnostech, kde není žádná varná deska.

Z nedostatků nezávislých pecí by měly být zaznamenány vyšší náklady než u analogů závislého typu.

Vestavěná nezávislá plynová trouba může být instalována na vhodném místě pro použití

Která trouba je lepší - plynová nebo elektrická, srovnávající klady a zápory

Srovnání pecí podle typu použitého paliva je relevantní pro ty uživatele, kteří mají možnost připojit konkrétní model, což je způsobeno místem bydliště (regionem) a pravidly pro používání plynového zařízení (počet podlaží budovy, typ plynu atd.). ).

Výhody plynových pecí zahrnují tyto ukazatele:

  • nákladová efektivnost vzhledem k nákladům na plyn, který je levnější než elektřina;
  • není třeba instalovat speciální sítě potřebné v případě použití elektrických pecí;
  • jednoduchost návrhu, zjednodušení používání a údržby;
  • řízení práce nevyžaduje zvláštní dovednosti, protože je podobná práci s plynovým sporákem, samostatně instalovaným sporákem nebo kachlovými kamny ;
  • Cena modelů plynu je zpravidla nižší než cena elektrických analogů.

Plynový sporák lze použít, pokud je v kuchyni elektrická varná deska

Mezi nedostatky plynárenských pecí lze konstatovat:

  • jsou nebezpečnějším technickým předmětem než elektrickým, protože v případě únikuplyn může způsobit katastrofické následky;
  • menší funkčnost a vybavení než elektrické protějšky;
  • Teplota a rychlost ohřevu pracovní komory jsou vyšší u elektrických modelů.

Výhody elektrických modelů zahrnují skutečnost, že mohou být použity v místech, kde neexistují sítě pro zásobování plynem, a není možné nakupovat plyn ve válcích. Volba konkrétního typu trouby je vždy ponechána na uživateli a řada modelů a provedení vám to umožní.

Související článek:

Co je lepší než elektrická vestavěná trouba: recenze. Vestavěné produkty, které lze snadno umístit do kuchyně, jsou stále populárnější. Jak si vybrat vestavěnou elektrickou troubu, přečtěte si speciální publikaci.

Hlavní technické vlastnosti plynových pecí

Určité technické vlastnosti, které určují rozsah jeho použití a účel, jsou charakteristické pro jakýkoli hardware a zařízení. Specifikace jsou hlavními kritérii při výběru konkrétního modelu zařízení.

Rozmanitost barev a design vnějšího panelu vám umožní zvolit vestavěné spotřebiče, které se hodí pro jakýkoliv styl designu kuchyňského prostoru

U plynových pecí se jedná o:

  • Velikost a objem- určují umístění v kuchyni, jakož i kulinářské schopnosti, rychlost a objem připravovaných pokrmů.
  • Konstrukce a barva- tyto ukazatele charakterizují schopnost trouby zapadnout do vnitřku místnosti, kde se nachází.
  • Napájení- tento indikátor je důležitý pro modely vybavené elektrickým grilem, neovlivňuje výkon plynového zařízení.
  • Typ řízení- určuje snadnost použití a přesnost při nastavování teploty v pracovní komoře.
  • Přítomnost konvekční funkce- zvýšení možnosti vaření.
  • Dostupnost samočisticí funkce- usnadňuje údržbu a je zajištěna přítomností katalytických panelů umístěných na vnitřním povrchu pracovní komory nebo systému pro čištění hydrolýzou.

Přítomnost konvekční funkce umožňuje vařit několik pokrmů najednou

Jak zvolit vestavěnou plynovou troubu - odborné poradenství

Trh domácích spotřebičů má širokou škálu vestavěných plynových pecí, lišících se technickými charakteristikami a jejich schopnostmi, proto je třeba přistupovat k výběru konkrétního modelu velmi opatrně. Asistenti ve výběru mohou být odezvy od zkušených uživatelů, doporučeníprodejní asistenti, jakož i odborné poradenství našich redaktorů, které lze formulovat následovně:

  • Před výběrem konkrétního modelu je nutné určit jeho polohu, což vám pomůže vybrat velikost zařízení.
  • Kromě toho by měl být sestaven seznam technických specifikací a doplňkových možností, jejichž přítomnost je nezbytná pro provoz v zamýšlených režimech použití (vaření, automatizační systémy, čištění atd.).
  • Volba barvy a vzhledu vnějšího panelu by měla být svěřena projektantovi, který provedl výzdobu prostor nebo nezávisle, s přihlédnutím ke stávajícímu stylu v místě trouby.

Vestavěná plynová trouba "Kaiser EG 6370" se snadno používá a udržuje

  • Po zvolení technických charakteristik a rozhodování o stylu je nutné zvolit výrobce zařízení se zaměřením na jeho spolehlivost a možnost provádět opravy a opravy v regionu, kde se nachází potenciální uživatel.​​
  • Náklady jsou ukazatelem, který je nakonec rozhodující při výběru konkrétního modelu, takže před nákupem byste měli prostudovat trh s tímto zbožím, a to jak v komerčních sítích, tak na internetových zdrojích.

Přehled nejoblíbenějších výrobců a modelů

Na domácím trhu s plynovými zařízeními jsou zastoupeny modely z mnoha zemí Evropy, Asie a Ruska, přičemž největší popularitu mají značky jako MAUNFELD a .Bosch, Korting a Delonghi a také Hephaestus a Ariston.

Maunfeld (Spojené království)

Společnost se specializuje na výrobu spotřebičů do kuchyně, její závody se nacházejí v mnoha zemích Evropy a Asie. Charakteristickým rysem produktů společnosti je vysoká kvalita použitých materiálů a montáž výrobků.

Vnější panel "MAUNFELD MGOG 673B" je výstižný a vhodný v

V kategorii „plynové pece“ se jedná o model „MAUNFELD MGOG 673B“, který má 4 režimy provozu a plynový gril. osvětlení a elektrické zapalování, jakož i systém monitorování plynu.

Výhody modelu:

  • významný objem pracovní komory;
  • funkčnost;
  • přítomnost nižšího topení, vybaveného ventilátorem a grilem;
  • snadnost použití.

Z těchto nedostatků je třeba poznamenat nejistý provoz elektrického zapalování.

Bosch (Německo)

Světově proslulá německá společnost působící v různých oblastech techniky. V kategorii „vloženoplynové pece “je požadovaný model„ Bosch HGN22F350 “ , který se vyznačuje svou funkčností a spolehlivostí.

Vzhled Bosch HGN22F350

Pec o objemu 60 litrů se vyznačuje rovnoměrným ohřevem a je vybavena funkcí odmrazování a na grilu můžete grilovat maso, ryby a zeleninu. Přítomnost katalytických desek usnadňuje údržbu trouby a konvekční funkce - kvalita vaření.

Kromě toho jsou výhody modelu:

  • snadné používání a údržba;
  • přesnost nastavení teploty v pracovní oblasti;
  • dveře, vyrobené ze třívrstvého skla.

Nevýhodou je malá velikost displeje.

Zpětná vazba na model Bosch HGN22F350:

Přečtěte si více na adrese Otzovik: http://otzovik.com/review_2678788.html

Korting (Německo)

Další německý výrobce zařízení pro různé účely. Ve skupině "plynových spotřebičů" je model "Korting OEG 771 CFX", který je vestavěnou troubou, poměrně funkční a pěkně zdobený.

Přednosti "Korting OEG 771 CFX" jsou:

  • funkčnost a snadnost řízení;
  • dostupnost samočistících a přesných úprav.

Model "Korting OEG 771 CFX"

Nevýhody zahrnují ohřívání skla vnějších dveří běhemčas použití.

Recenze modelu "Korting OEG 771 CFX"

Přečtěte si více na adrese Otzovik: http://otzovik.com/review_602984.html

Další přezkum modelu Korting OEG 771 CFX:

Přečtěte si více na adrese Otzovik: https://otzovik.com/review_4416691.html

Delonghi (Itálie)

Známá značka domácích spotřebičů v naší zemi. Mezi plynové pece tohoto výrobce je nejoblíbenější model "Delonghi FGB 4", který se vyznačuje dobrým designem a účinným režimem konvekce.

Výhody tohoto zařízení jsou navíc:

  • funkčnost zajišťovaná třemi způsoby provozu a přítomností plynového grilu;
  • dostupnost systému hydrolýzy pro čištění pracovní komory;
  • výfukový systém plynů vznikajících při používání.

Vzhled „Delonghi FGB 4“

Existují nedostatky v elektrickém zapalovacím systému:

  • "pomalé" při provádění této operace;
  • V rozsahu dodávky není nutný konektor pro připojení k elektrické síti.

Hotpoint-Ariston (Itálie)

Tato značka je ve vlastnictví společnosti Indesit Company, která se také nachází na Apeninském poloostrově. Model „Hotpoint-Ariston FHRG (OW)“ je cenově nejdostupnější mezi jinými podobnými produkty. Přístroj se dodává s několika různými plynovými tryskami,umožňující použití trouby na různé druhy plynu (přírodní, butan, propan, atd.).

Výhody tohoto zařízení jsou:

  • všestrannost umístění a použitého paliva;
  • dva režimy provozu;
  • přítomnost systému pro čištění hydrolýzou.

Nevýhody modelu:

  • mírné vybavení;
  • možnost zániku plynu v režimu udržování nízké teploty.

„Hotpoint-Ariston FHRG (OW)“ - stručnost a snadnost ovládání současně

Zpětná vazba na model Hotpoint-Ariston FHRG (OW):

Přečtěte si více na adrese Otzovik: http://otzovik.com/review_2140147.html

Další přezkum modelu Hotpoint-Ariston FHRG (OW)

Přečtěte si více na adrese Otzovik: http://otzovik.com/review_503840.html

"Hephaestus" (Bělorusko - Rusko)

Gefest vyrábí plynové, plynové a elektrické kuchyňské spotřebiče používané k vaření. V kategorii „vestavěné plynové trouby“ jsou nejoblíbenější modely „Gefest 621-01“ a „Gefest 601-01“ ].

Plynová skříň zabudovaná v troubě "Gefest 601-01"

Model "Gefest 601-01"

Jedná se o nezávislý model s objemem pracovní komory o objemu 52 litrů, který je vybaven elektrickými grily. Trouba je vybavena otočnými přepínači a časovačem zvuku, elektrickými světly a systémem monitorování plynu.

Gefest 601-01 Model Review:

Číst dál v Otzovik: https://otzovik.com/review_4824438.html

Další tip na modelu Gefest 601-01:

Číst dál v Otzovik: https://otzovik.com/review_6141251.html

Model Gefest 621-01

Toto je také nezávislý model vybavený elektrickým grilem.

Vnější dveře a ovládací panel „Gefest 621-01“

“Gefest 621-01” je dobrý rozpočet model s 52-litr objem pracovní komory vybavené časovačem zvuku, elektrické zapalování a osvětlení.

Recenze modelu "Gefest 621-01":

Přečtěte si více na adrese: http://irecommend.ru/content/speshu-podelitsya-tak-kak-vozmozhno-kto-stolknetsya-s-takimi-zhe-problemami-kak-u-nasobshche

Za jakou cenu a kde je levné koupit plynovou troubu vestavěnou - přehled cen

Každý potenciální kupující chce koupit jakýkoliv produkt levně a vždy chcete mít na výrobek, který kupujete, záruku, zejména pokud jde o domácí spotřebiče a zařízení. Plynové pece se prodávají v maloobchodních řetězcích domácích spotřebičů a elektroniky, specializovaných organizací zabývajících se plynovým zařízením pro domácnost, jakož i na internetu, kde je prezentován široký výběr modelů různých provedení, velikostí a sady doplňkových funkcí. V následující tabulce je uvedena průměrná cena zapuštěných plynových pecí, o které pojednává tento článek od Q2 2018, sprostřednictvím maloobchodníků.

Foto Model Průměrná cena (k dubnu 2018), rub.
Maunfeld MGOG 673B 34400
Bosch HGN22F350 46300
Korting OEG 771 CFX 37000
"Delonghi FGB 4" 32600
"Hotpoint-Ariston FHR G (OW)" 19300
„Gefest 601-01“ 11500
Gefest 621-01 13500

V maloobchodních řetězcích domácích spotřebičů existuje vždy slušný výběr modelů pecí

Která vestavěná plynová trouba koupit, každý uživatel rozhoduje na základě kritérií výběru, osobních preferencí a finančních možností.

Umístění pecí v kuchyni

\ t

Rozmanitost modelů navržených v různých stylech umožňuje zvolit zařízení nejen podle jeho technických vlastností, ale také podle vnitřního prostoru místnosti, kde má být instalována.

Zde jsou některé varianty takových řešení.

Vestavěná závislá velikost trouby ve stylu "země"

Nezávislá trouba velkých rozměrů se liší funkčností, ale zabere mnoho místa

Úzké modely pecí snadno zapadajívnitřní kuchyně

\ t

Bílá barva vnějšího panelu vypadá dobře ve světlé kuchyni

Vestavnou troubu lze umístit do rohu, pokud rozměry místnosti umožňují instalaci na jiném místě, nebo to odpovídá plánu projektanta

Související článek:

Vestavěný plynový panel se 4 hořáky. V publikaci uvažujeme zařízení, princip fungování, kritéria výběru, přehled nejlepších modelů, princip instalace, spotřebitelské recenze.

Video: Jak si vybrat troubu? Co je lepší koupit